Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Maarif Vakfı'ndan Okul Yöneticilerine Formasyon Programı

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün: “Vakfımız, Türkçe Öğretmenleri için düzenlenen ve 21 hafta süren formasyon eğitiminin ardından şimdi de Okul Yöneticilerimizin yetkinliklerini geliştirmek için bu formasyon eğitimlerini tertipledik. Bu programları standart hale getireceğiz ve belirli periyotlarla devam ettireceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Türkiye Maarif Vakfı, 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine ilişkin dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan okul müdürlerine yönelik “Planlama ve Eşgüdüm” teması ile iki hafta süren Okul Yöneticileri Formasyon Programı gerçekleştirdi.


Vakıftan yapılan açıklamaya göre, yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı, 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine ilişkin dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan okul müdürlerine yönelik “Planlama ve Eşgüdüm” teması ile iki hafta süren Okul Yöneticileri Formasyon Programı düzenledi.


Maarif Eğitim Modeli, Kalite ve Akreditasyon sistemi çerçevesinde her dönem düzenli olarak icra edilecek olan Okul Yöneticileri Formasyon Programı, bu yıl pandemi nedeniyle 43 farklı ülkeden eğitim koordinatörleri, okul müdürleri ve müdür yardımcılarının katılımıyla video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.


Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ün “Eğitim Vizyonumuz” başlıklı açılış dersiyle başlayan program, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Daire Başkanlarının kendi alanlarıyla ilgili yaptığı çeşitli sunumlarla devam etti.


Ayrıca programda, Moritanya, Bosna-Hersek, Afganistan, Pakistan, Makedonya, Amerika, Nijer, Tanzanya, Somali, Arnavutluk ve Kosova'daki Maarif Okullarında uygulanan iyi örnek sunumları gerçekleştirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Maarif Okullarında eğitimde kalitenin sürdürülebilir olması kapsamında verilen eğitimlerle Vakfın eğitim modeli ve öğretim yaklaşımları ile ilgili bilgi sahibi olunmasını, okul yönetiminde standardizasyonun sağlanmasını, okul idarecilerinin yönetsel bilgilerinin artırılmasını, okullar arasındaki iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını ve eğitimde kalitenin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.


Maarif Okullarının eğitim kalitesini artırmak ve personeli güncellemek amacıyla çeşitli programlar düzenlendiğini hatırlatan Prof. Dr. Akgün, “Vakfımız, Türkçe Öğretmenleri için düzenlenen ve 21 hafta süren formasyon eğitiminin ardından şimdi de Okul Yöneticilerimizin yetkinliklerini geliştirmek için bu formasyon eğitimlerini tertipledik. Bu programları standart hale getireceğiz ve belirli periyotlarla devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Okul müdürlerinin ihtiyaçları ve Maarif Eğitim Modeli çerçevesinde oluşturulan programda okul müdürlerinin, kavramsal, insani, mesleki, teknik ve liderlik becerilerini geliştirmek amacıyla 21 ders yapıldı ve 11 farklı ülkeden iyi örnekler paylaşıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English