Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası finalleri Selçuklu Kongre Merkezi'nde başladı

Selçuklu Belediyesinin desteği ve İş Bankası'nın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Finalleri Selçuklu Kongre Merkezi'nde başladı.

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası finalleri Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı
Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Selçuklu Kongre Merkezi ulusal düzeyde farklı etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Dünya 16 Yaş Altı Satranç Şampiyonasını başarı ile gerçekleştiren merkez bu kez de Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Finalleri'ne ev sahipliği yapıyor.  37 ilden 60 takımın katılacağı şampiyonada 817 sporcu finallerde ter dökecek.

21 Temmuz'a kadar sürecek şampiyona için düzenlenen açılış törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz'ün yanı sıra federasyon kurul üyeleri, antrenörler ve sporcular katıldı. Protokol konuşmalarının ardından turnuvanın ilk hamlesi Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından yapıldı.   

"Şampiyonaya ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz"
Selçuklu Kongre Merkezi'nde satrançla ilgili ikinci büyük organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı," Geçen sene ilk organizasyonumuz olan Dünya 16 yaş altı satranç şampiyonasını burada, Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirmiştik. Bizim için de çok güzel bir deneyim oldu. Bu şampiyonanın da Konya'da gerçekleşmesi için Gülkız hanımın çok büyük emekleri, çok büyük gayreti oldu. Selçuklu Kongre Merkezi'nde bu şampiyonayı gerçekleştirmek satranç sporcuları ve federasyon için de güzel bir iş olduğunu ve burada olmayı arzu ettiler. Biz de seve seve ev sahibi olmayı kabul ettik. Burada tabi hem Türkiye Kulüpler Şampiyonası, hem lig turnuvaları hem de İş Bankası turnuvası burada gerçekleşecek ve uzunca bir süre sporcularımız burada yarışacak. Sporculuk her yerde olduğu gibi burada da hem centilmenlik, hem de özveri istiyor. Buradaki bütün katılan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyor, madalya alacak arkadaşları tebrik ediyorum" dedi.

"Konya'nın güzelliklerini görmeden ayrılmayın"
Konya'nın tarihi ve kültürel bir merkez olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı turnuva için şehre gelen misafirlere şehrin güzelliklerini tanımaları çağrısında bulunarak ," Sadece burada yarışmakla, sporunuzu icra etmekle kalmayın. Mevlana Hazretlerinin Türbesi'ni mutlaka ziyaret edin. Ardından Konya'nın tarihini ve kültürünü görmek için Bedesten'de vakit geçirmenizi arzu ediyoruz. Ayrıca Konya'nın etli ekmek ve fırın kebabını da mutlaka yemelisiniz, o lezzetleri tatmadan da buradan gitmeyin diyorum. Bu arada Selçuklu Belediyemizin çalışmalarıyla turizme kazandırdığımız 5000 yıllık tarihi olan Sille'miz var. Fırsatınız olursa mutlaka Sille'ye uğrayın. Yine aynı şekilde Türkiye'de tek, Avrupa'nın en büyük uçuş alanına sahip olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni de görmeden Konya'dan gitmeyin diyorum. Sözlerimin sonunda bütün yarışmacılarımıza başarılar diliyorum. Buradaki organizasyonda emeği geçen başta Federasyon Başkanımız olmak üzere federasyon  yetkililerimize ve burada görev alan tüm arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

"Konya buluşmalarının adı, kongre buluşmaları oldu"   
Selçuklu Belediyesi’ne turnuvaya katkılarından dolayı teşekkürlerini ifade eden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay: “ 2019 yılı Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda bu yıl bir değişiklik yaptık belki de değişiklik yapmadığımız tek şey Konya’nın ev sahipliği oldu. Yaptığımız değişiklikle 4 ligimizin de eş zamanlı olarak bu güzel ortamda Selçuklu Kongre Merkezi’nde hayata geçirme kararı aldık. Türkiye Kulüpler Satranç Federasyonuna 37 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 60 güzide takımımız katılıyor ve 817 sporcu hamle yapacak bir hafta boyunca. Türkiye İş Bankası Ligi bir üst katta 14 çok kıymetli kulübümüzle başlatacağız. 21 Temmuz’da Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasının kapanışını yapıp 22 Temmuz’da Türkiye Satranç 1.Ligi ve Türkiye Satranç 2.Ligi’nin açılışını yine bu güzel ortamda yapacağız. Bu kadar yoğunluk içersinde her şey gayet seri bir şekilde programımıza uygun ilerliyor. Bu güzel atmosferin arkasında her şeyden önemli çok kıymetli kulüp temsilcilerimiz ve kulüplerimize destek veren kurum ve kuruluşlar ile buraya katılan kıymetli satranç sporcularımız var  hepsine gönül dolusu teşekkür ediyorum. Elbette böylesine güzel bir turnuvada destek veren kurumların başında biraz önce Gençlik Spor İl Müdürümüzün de söylediği gibi Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı var ben kendisine çok teşekkür ediyorum. 10 yılı aşkın bir süredir Kulüpler Şampiyonası’nın adı Konya Buluşması olarak geçiyordu şimdi artık Selçuklu Kongre Merkezi buluşması olarak geçiyor. Ben sporcularımıza emeği geçen herkese, ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.” dedi.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de şampiyonaya katkılarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ederek: “ Selçuklu Kongre Merkezi’nde 15 gün boyunca sürecek olan 1.Lig ve 2. Lig müsabakalarının güzellikle geçmesini temenni ediyorum. Sporun içinden gelen birisi olarak şansınız bol olsun diye bir temenni de bulunulur ben de tüm sporcu kardeşlerimize zihniniz açık olsun diyor başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.




 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English