Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Kuala Lumpur Zirvesi'nde duruşunu sergileyecek

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı: "Türkiye, bu zirveye (Kuala Lumpur Zirvesi) önayak olduğu için Malezya'ya oldukça minnettar" "Türkiye, Kuala Lumpur Zirvesi'nde duruşunu sergileyecek. Biz dünyanın beşten büyük olduğuna inanıyoruz. Bu zirve, Türkiye'ye kendi fikirlerini ifade etme fırsatı sağlayacaktır" "(Türkiye-Malezya-Pakistan'ın uluslararası televizyon kurma projesi) Zirve kapsamında televizyon kanalı projesiyle ilgili yeni gelişmelerin olacağını tahmin ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KUALA LUMPUR (AA) - Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, 18-21 Aralık'ta Malezya'da yapılacak 2019 Kuala Lumpur Zirvesi'ne ilişkin, "Türkiye, Kuala Lumpur Zirvesi'nde duruşunu sergileyecek." dedi.


Büyükelçi Kavakcı, zirvenin önemi ve Türkiye'nin vereceği mesajları AA muhabirine değerlendirdi.


Kavakcı, Türkiye'den çok sayıda lider ve entelektüel ismin Müslüman dünyanın yaşadığı zorlukları konuşmak üzere zirveye geleceğini belirterek "Türkiye, bu zirveye önayak olduğu için Malezya'ya oldukça minnettar. Bu toplantı, siyasi lider ve aydınların birtakım önemli meseleleri nasıl ele alacağı ve bizim bu sorunları nasıl çözebileceğimizi görebilmek için faydalı bir platform olacaktır." şeklinde konuştu.


Türkiye'nin zirvede neleri gündeme getireceğine ilişkin soruya Kavakcı, "Türkiye, Kuala Lumpur Zirvesi'nde duruşunu sergileyecek. Biz dünyanın beşten büyük olduğuna inanıyoruz. Dünyada zenginler de var fakirler de. Çok farklı etnik ve dini gruptan insanlar zulme maruz kalıyor. Dolayısıyla bu zirve, Türkiye'ye kendi fikirlerini ifade etme fırsatı sağlayacaktır." cevabını verdi.


- Türkiye-Malezya-Pakistan'ın ortak televizyon kanalı projesi ivme kazanacak


Büyükelçi Kavakcı, dünya genelinde haksızlığa maruz kalan insanların sorunlarının da zirvede ele alınacağını vurgulayarak "İslam dünyasının sorunlarını düzgünce konuşabilmek için haklarından mahrum edilen, iftiraya maruz kalan ve zulümlerle yüzleşen insanlardan da söz etmeliyiz. Ayrıca bu sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın sorunudur. Umarız bu zirve söz konusu meselelere ışık tutacaktır." ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin Malezya ve Pakistan ile kurma kararı aldığı uluslararası televizyon kanalı projesinin zirve kapsamında müzakere edilip edilmeyeceği konusunda Kavakcı, "Bu proje Kuala Lumpur Zirvesi bünyesinde ve sonrasında konuşulan bir konu olacak. İslam dünyasının ihtiyacı olan bir çalışma bu. An itibarıyla da söz konusu proje için çalışmalar 3 ülkede yürütülmekte. Her ülke önce kendi içinde, daha sonra da bir araya gelerek çalışmalarını sürdürüyorlar. Zirve kapsamında televizyon kanalı projesiyle ilgili yeni gelişmelerin olacağını tahmin ediyoruz. Proje, bu zirveyle yeni bir ivme kazanacaktır." diye konuştu.


Kavakcı, Kuala Lumpur Zirvesi'nin Türkiye, Pakistan, Katar, Endonezya ve İran gibi ülkeleri liderler seviyesinde bir araya getirmesini önemli bulduğunun altını çizerek "Benzer şeylerin başka ülkelerde de yapılmaması için hiçbir sebep yok. Dünya liderlerinin ve İslam dünyasını şekillendiren önemli isimlerin Kuala Lumpur'a geliyor olması yeni adımların atılmasına vesile olacaktır." dedi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English