Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye, Kırgızistan Uluslararası Turizm Fuarı'nda 2 ödüle layık görüldü

Anadolu Ajansı haberine göre;

ÇOLPON-ATA (AA) - Türkiye, Kırgızistan'daki Uluslararası Turizm Fuarı'nda "güvenilir ortaklık ve başarılı iş birliği" ve "en iyi stant tasarımı" ödüllerine layık görüldü.


Kırgızistan'da, ülkenin turizm potansiyelini tanıtmak ve yabancı turist çekmek amacıyla "Issık Göl Turizm Fuarı (ITF) 2022" Uluslararası Turizm Fuarı düzenlendi.


Çolpon-Ata şehrinde Ruh Ordo Açık Hava Müze alanındaki fuara, devlet kurumları, kültür dernekleri, seyahat firmaları, tur operatörleri ve turizm alanında faaliyet gösteren diğer kuruluşlar katıldı.


Fuarda, Kırgızistan'ın 7 bölgesinden çadır kurularak, ünlü şahsiyetleri, doğası, yatırım imkanları, yöresel mutfak kültürü, kıyafetleri, el işleri ve sanatları tanıtıldı.


Etkinlikte, geleneksel spor oyunları, halk oyunları, etnik halk dansları, zanaat dersleri ve yerel sanatçıların katılımıyla konser programı düzenlendi.


- Türkiye'nin tanıtımı dikkati çekti


Türk organizatörler, ülkelerinin tanıtımı için 3 Kırgız çadırı ve stantlar kurdu.


Alandaki Atatürk heykelinin önünde kurulan çadırların etrafı, Türkiye bayrakları, devlet kurumlarının afişleri, tarihi şahsiyetlerin tablolarıyla donatıldı.


Organizasyona, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Türkiye'nin Bişkek'teki tüm eğitim kurumları, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile tanıtım kuruluşları katıldı.


2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'nın Büyükşehir Belediyesi de fuarda, usta sanatçıların katkılarıyla ipek böceği kozalarının ipliğe dönüşmesini gösterdi, ebru sanatını, şehrini, mutfağını ve cam-seramik ürünlerini tanıttı.


Fuara, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Osmanlı dönemi kıyafetiyle katıldı.


- Türk büyükelçisine sahnede 2 ödül takdim edildi


Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ile Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Azamat Camankulov, Türkiye'nin tanıtıldığı çadırları ve önündeki stantları ziyaret etti.


Caparov'a, ipek böceği kozalarının ipliğe dönüşmesi, ebru sanatıyla lale yapımı ve cam-seramik ürünleri gösterildi.


Büyükelçi Doğan, Türk mutfağından bazı örneklerin yer aldığı standa davet edilen Caparov'a, "Bursa kestane şekeri" ikram etti.


Doğan'ın kıyafetine dikkati çeken Caparov, "Sizin gibi kahramanlar Osmanlı'yı kurdular." ifadesini kullandı.


Fuarın resmi açılış töreninde sahneye davet edilen Doğan'a, "güvenilir ortaklık ve başarılı iş birliği" ve "en iyi stant tasarım" ödülü takdim edildi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English