Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi başladı

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, "Bankacılık sistemimize diyoruz ki girişimcilerimizi finanse edin, girişimcilerin projelerine bakarak, kendi kredibilitesine bakarak finanse edin. Sadece gayri menkul ipoteği istemeyin. Belki de finanse etmediğiniz bir proje Türkiye'nin ve dünyanın en önemli projesi olacak" dedi.

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi başladı
GİV'in gerçekleştirdiği ve Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olarak yer aldığı Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi programı başladı.
GİV Başkanı Mehmet Koç, Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesaj gönderdiği zirvenin açılışında, programla ortaya çıkacak enerjinin tüm ülkeye yayılacağına inandığını söyledi.

Zirvenin 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve büyük emek verildiğine dikkati çeken Koç, girişimciler için en zor konunun yatırımcı bulmak olduğunu, zirveye yatırımcıların katıldığını vurguladı.
"Girişimci ve yatırımcıyı bir araya getiriyoruz"
Koç, yatırıcımlar için de en zor konunun doğru ve başarılı olacak girişimi bulmak olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Burada onu hedefliyoruz; girişimci ve yatırımcıyı bir araya getiriyoruz. Akademik dünyamız çok değerli bilgiler üretiyor ama bir girişimci buradan bilgileri alıp onunla bir proje geliştirmediği sürece bu akademide kalıyor, ülkemize çok faydası olmuyor. Girişimcilerimize ve akademisyenlerimize diyoruz ki; 'bir araya gelin, projeler oluşturun ve bu projelere yatırım alarak büyütün' O nedenle burada çok sayıda üniversite ve teknokentler bulunuyor. Zirveyi girişimci ve yatırımcılarımız için fırsat olarak görüyoruz. Konya'da kamu kurumlarımız bu projeye sahip çıkıyor."
Ülkelerin söz sahibi olmasında her türlü gelişmişliğin önemli payı olduğuna değinen Koç, çok kutuplu dünyada yer almak için kamunun girişimcinin önünü açacak adımları atması gerektiğine işaret etti.

Bankacılara girişimcilerden "gayri menkul ipoteği istemesin" çağrısı
Koç, Türkiye'de girişimci ve yatırımcıların önünü açacak düzenlemelerin yapıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bu projelerle ülkemizin kalkınmasını sağlayabilirsek burada devletimizin adlığı rol daha da önemli hale gelecek. Öte yandan sağ olsunlar, Ziraat Bankası ana sponsorumuz. Bankacılık sistemimize diyoruz ki; girişimcilerimizi finanse edin, girişimcilerin projelerine bakarak, kendi kredibilitesine bakarak finans edin. Sadece gayri menkul ipoteği istemeyin. Belki de finanse etmediğiniz bir proje Türkiye'nin ve dünyanın en önemli projesi olacak. Bu gözle bakmalarını istiyoruz. Bu, ülkemiz, insanımız ve coğrafyamız için önemli. Gelin daha rahat şartlarda girişimciliğimizi finanse edin. GİV olarak TÜGVA ile birlikte yaptığımız bu ve benzeri çalışmalarla girişimciliği ülkemizin gündemine taşımayı hedefliyoruz. Bu konuda da karınca kararınca başarılı olduğumuzu düşünüyoruz."
Gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmesinin ve bu çalışmaların içerisinde olmalarının önemine işaret eden Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu ise şöyle konuştu: "Ülkemize ve gençliğine inanıyor, geleceğe umutla bakıyoruz. Çünkü gençlerimizin çalışma aşkına ve azmine yakından tanık oluyoruz. Ülkemiz özellikle son 19 yılda gerçekten çok değişti ve gelişti. Türkiye, özellikle gençlerimize ve girişimcilerimize sunulmuş imkanlarla Avrupa ülkelerinin daha ötesinde bir konuma gelmiş oldu. Bunda siyasi iradenin, koşulları doğru kullanan şirketlerin ve azimli genç girişimcilerin çok büyük payı var. İnovatif düşünceye sahip gençlerimiz, artık girişim sermayesine rahatlıkla ulaşabiliyor. Finansman kaynaklarına da aynı şekilde ulaşabiliyor."
Eminoğlu, TÜGVA'nın gençlerin inovatif düşüncelerini desteklediğine işaret ederek, "İş hayatında yöneticilik yapan ve yönetici adayı olan gençlerimiz için 4 yıldır gerçekleştirdiğimiz 'Genç Yönetici Okulu' eğitimleri başta olmak üzere bir birinden değerli kıymetli çalışmalar yürütüyoruz. Genç Girişimci Akademik, Girişimci Masa çalışmalarıyla da gençlerimize bu noktada rol model olmaya ve onları desteklemeye çalışıyoruz." diye konuştu.
Konya'da düzenlenen zirvenin gençlerin değerlendirmesi gereken büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Eminoğlu, "Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen bu programda, Türkiye ve dünyadan fikir önderlerince oturumlar gerçekleştirilirken, diğer yandan birbirinden farklı sektörlerden önde gelen isimler sizlerle birlikte olacak. Savunma sanayisinden, yazılım ve lojistik firmalarına kadar çok sayıda girişimci firmalarla da bir arada olma fırsatının yakalamış olacağız. Girişimciliğin en önemli kurallarından networkünüz içinde bulunmanızda büyük fırsat sizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Eminoğlu, TÜGVA'nın gençleri desteklemeye devam edeceğini vurgulayarak, gençlerin ve yarının gelişmesine katkı sunacak bu faaliyetin düzenlenmesinde emeğe geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından zirvenin açılış kurdelesi protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan da konuşma yaptı.

Ziraat Bankası ana sponsorluğunda düzenlenen, sergi ve ödül töreninden oluşan zirve, oturumlarla fikir önderlerini ağırlayacak.

Girişimcilik ekosistemine değer katmak, girişimcileri bilgilendirmek, fikir ve projeleri ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya getirerek projelerin ticarileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen zirve, iki gün boyunca devam edecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 3
  • 2
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • SB
    SABİT BUHURCU
    2 yıl önce

    GİV KONYA BAŞKANI FATİH CEYLAN BEYFENDİYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ. BU PROGRAM IN GERÇEKLEŞMESİNDE EMEĞİ GEÇEN TÜM İNSANLARA DA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUM.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English