Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Diyanet Vakfından 225 uluslararası öğrenciye yarıyıl kampı

Türkiye Diyanet Vakfının Ankara, Bursa, Konya, Kayseri ve İstanbul illerinde eğitim gören uluslararası burslu öğrencileri Çanakkale’de düzenlenecek yarıyıl kampında bir araya gelecek.

Türkiye Diyanet Vakfından 225 uluslararası öğrenciye yarıyıl kampı
Korona virüs nedeniyle tedbirlerin en üst seviyede olacağı kamp 14 - 26 Şubat tarihleri arasında Çanakkale Gençlik ve Spor Bakanlığı Eceabat Gençlik Konuk Evinde gerçekleşecek.
Türkiye Diyanet Vakfı sağladığı bursla 102 ülkeden gelen Uluslararası Lisans programı öğrencilerinin katılacağı yarıyıl kampına 65’İ kız, 165’i erkek olmak üzere toplam 225 öğrenci katılacak.

Öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak, akademik ortamlarını desteklemek amacıyla yapılacak kamp çerçevesinde alanında uzman eğitimciler tarafından eğitimler, çeşitli konferans, söyleşi ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Ayrıca öğrencilere Çanakkale ruhunu yaşatmak için de ziyaretler ve Çanakkale’ye özgü etkinliklerde yapılacak.

“Yarıyıl kampı öğrencilere bir soluk olacak”
Kampı ve Vakfın eğitim faaliyetlerini değerlendiren Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, eğitim kaplarının öğrenciler ve kendileri için büyük önem taşıdığını ancak korona virüs nedeniyle tedbirli davranmak zorunda olduklarını ifade etti. Kampları online ya da katılımı minimum seviyede tutarak yüz yüze yaptıklarını belirten İhsan Açık, zorlu şartlarda dahi imkanlar dahilinde eğitimden uzak kalmamaya gayret ettiklerini sözlerine ekledi.
Eğitim ve kültür hizmetlerinin Türkiye Diyanet Vakfının öncelikli faaliyetleri arasında bulunduğunu söyleyen Açık, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle 31 bin öğrenciye eğitim imkânı sağladıklarını dile getirdi.

“Kamp da gerçekleştireceğimiz kültürel ve sosyal faaliyetler özellikle içinde bulunduğumuz stresli ortamda öğrencilerime bir nebzede olsa soluk olacak” diyen Açık, “Çanakkale’de yapacağımız gezi programlarıyla da Çanakkale’nin ruhunu dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerimize yaşatacağız” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English