Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye'de hububat ve bakliyatta ihracat şampiyonu Güneydoğu Anadolu

Bölgeden ekim ayında yaklaşık 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından ekim ayında 199,8 milyon dolarlık ihracat yapıldı.


Türkiye İhracatçılar Meclisi Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, ocak-ekim dönemine ait ihracat rakamlarını değerlendirdiği açıklamasında, 2019 yıl sonu hedeflerini yakalayacaklarını belirtti.


Ocak-Ekim 2019 döneminde Türkiye genelinden 5 milyar 542 milyon 368 bin dolarlık hububat bakliyat ihracatı gerçekleştirildiğini ifade eden Altunkaya, bunun 1 milyar 647 milyon 305 bin dolarlık kısmının Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri tarafından yapıldığını bildirdi.


Altunkaya, şöyle devam etti:


"Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz ekim ayında gerçekleştirdiği 199,8 milyon dolarlık ihracatla Türkiye'nin bu sektördeki en fazla ihracat yapan birliği oldu. İhracatçılarımızı yürekten kutluyorum. Yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen ekim ayı da diğer aylarda olduğu gibi yükselişle geçmiştir. 2019 yılı hedeflerimizi yakalamak istiyoruz. Sektörümüzle ilgili Irak ve Suriye pazarlarındaki daralma devam ediyor. Bu daralma sadece hububat bakliyat sektörü için değil, bütün sektörler için geçerli. Yakın bir zamanda bunları aşmayı umut ediyoruz."


Altunkaya, sektörel bazda değerlendirildiğinde Türkiye genelinden en fazla ihracatı yapılan ürünlerin 916 milyon 496 bin dolarla bisküvi ve pasta ürünleri olduğunu belirtti.


Ülke grupları açısından ilk sırayı 996 milyon 190 bin dolarla Orta Doğu ülkelerinin aldığına işaret eden Altunkaya, şunları kaydetti:


"Irak ve Suriye başta olmak üzere bazı Orta Doğu ülkelerine yönelik ihracat pazarımız daralsa da en fazla ihracat yaptığımız ülke gruplarının başında Orta Doğu geliyor. Ocak-ekim döneminde Türkiye genelinde, Orta Doğu ülkelerine 2 milyar 448 milyon 926 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken Güneydoğu'dan ise aynı dönemde 996 milyon 190 bin dolarlık ihracat yapıldı. Ülke grupları arasında ikinci sırayı Türkiye genelinden yapılan ihracatta 1 milyar 165 milyon 872 dolarla Afrika ülkeleri alırken, bu ülkelere Güneydoğu'dan aynı süreçte 430 milyon 393 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Avrupa Birliği ülkelerine yönelik ihracat ise Türkiye genelinden 646 milyon 235 bin dolar, Güneydoğudan ise 47 milyon 499 bin dolar olarak gerçekleşti."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English