Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye, Avrupa Sayıştaylar Birliği Başkanlığını Çekya'ya devrediyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

PRAG (AA) - Avrupa'da 50 ülkenin üyesi olduğu Avrupa Sayıştaylar Birliği Başkanlığını son dört yıldır üstlenen Türkiye Sayıştay Başkanı Said Ahmet Baş, görevi Çekya Sayıştay Başkanı Miroslav Kala'ya devrediyor.


Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, salgın nedeniyle devir teslim töreni için Prag'a gidemeyen Sayıştay Başkanı Baş'a vekalet ederek başkanlık sembolü kristal logoyu, yeni Başkan Kala'ya sundu.


Çek Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı merkez binası önünde tören nedeniyle Türk bayrağı dalgalandırıldı.


Büyükelçi Bağış, tören öncesi yaptığı açıklamada, dört yıl önce İstanbul'da düzenlenen Avrupa Sayıştaylar Birliği Genel Kurul toplantısında, Sayıştay Başkanı Said Ahmet Baş'ın, kurumun başkanlığını devraldığını anlattı.


Toplantıda sonraki başkanın belirleneceği bir seçim yapıldığını ve bu seçimde Çekya Sayıştay Başkanı Kala'nın, rakibi İsrail Sayıştay Başkanı'nı az farkla mağlup ederek Nisan 2021'de başkanlığı devralmaya hak kazandığını anlattı.


Bağış, normal şartlarda bu seneki genel kurul toplantısının Prag'da 50 ülkenin Sayıştay Başkanlarının bir araya gelmesiyle yapılacağını belirterek "Maalesef salgın nedeniyle bu toplantı da çevrim içi olarak düzenlenecek. Sayıştay Başkanımız Sayın Baş'ın ricası ile örgütün başkanlık emaresi olarak dört yılda bir el değiştiren kristal logoyu çok şükür sağ salim Prag'a getirdik ve yeni sahibine teslim ettik." dedi.


Büyükelçi Bağış, “Türkiye dostu Çekya Sayıştay Başkanı Sayın Kala, merkezlerini ziyaretimiz vesilesi ile Türk bayrağımızı dalgalandırarak bizleri duygulandıran bir jest yaptı. Kendilerine Sayıştay Başkanımızın selamlarını ilettim ve muazzam konukseverlikleri için teşekkür ederek önümüzdeki 4 yıl boyunca üstleneceği onurlu görevde başarılar diledim.” diye konuştu.


Kala'nın geçmişte birçok kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve Türkiye ile iş birliğine önem verdiğini vurgulayan Bağış, salgınla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasının ardından iki ülkenin Sayıştay Başkanlarını, Prag'daki Büyükelçilik rezidansında tertip edeceği bir kutlama yemeğinde bir araya getirmeyi umut ettiğini sözlerine ekledi.


Çekya Sayıştay Başkanı Kala, 14 Nisan'da video konferans yöntemiyle düzenlenecek kurultay toplantısında resmen görevi üstlenecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English