Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk Kızılayın kazanları ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için kaynayacak

Van'daki aşevinde gıda mühendislerinin kontrolünde hijyen kurallarına uygun pişirilen yemekler, her gün gönüllüler tarafından kentteki 1800 ihtiyaç sahibine ulaştıracak

Anadolu Ajansı haberine göre;

VAN (AA) - Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yardımlarla mazlumların yanında olan Türk Kızılay, Van'daki aşevinde ramazan ayı boyunca her gün 1800 kişiye sıcak yemek ulaştıracak.


Türk Kızılay Van Şubesi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği ramazanda yapacağı sıcak yemek ve diğer yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin gönlüne dokunacak.


Bu amaçla, Tuşba ilçesindeki Sabri Ülker Aşevi'nde bir yandan ihtiyaç sahiplerinin günlük yemeklerini hazırlayan görevliler, bir yandan da ramazan hazırlıklarına başladı.


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında iftar çadırlarının kurulmayacağı ve toplu iftar organizasyonların yapılamayacağı kentte, aşevinde pişirilecek 3 çeşit yemek gıda mühendislerinin denetiminden geçirildikten sonra gönüllüler tarafından belirlenen evlere tek tek teslim edilecek.


Bir ay boyunca yapılacak çalışmalarla ilgili planlamaları yapan gönüllüler, hijyen kuralları en üst düzeyde tutularak paketlenecek yemekleri tek tek evleri teslim ederek ailelerin sofralarında sıcak yemekle iftar yapmalarını sağlayacak.


- "Ramazan çadırlarını özledik"


Kızılay Van Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Ferhat Yeltekin, AA muhabirine, ramazan ayı boyunca 100 Kızılay görevlisinin sahada aktif görev alacağını söyledi.


İhtiyaç sahiplerinin yanında olmak, bu ayın maneviyatını hissettirmek için hazırlıkları tamamladıklarını belirten Yeltekin, şunları kaydetti:


"Ramazanda 1800 ihtiyaç sahibine her gün üç çeşit sıcak yemek vereceğiz. Aşevimizde dev kazanlarda pişirilecek yemekler sefer taslarına doldurulacak. Yemekler, hijyen ve gıda güvenliği kriterlerine uygun şekilde gıda taşımaya uygun araçlarla ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılacak. Gönüllülerimizle birlikte ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Bu yıl 1000 aileye yardım kartı dağıttık. Bağışçılarımızdan gelen gıda, giysi ve kırtasiye malzemeleri yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Herkes gönül rahatlığıyla Kızılaya bağışta bulunabilir. Yardımları gerçek manada ihtiyacı olanlara ulaşıyoruz."


Kovid-19 nedeniyle 2 yıldır iftar çadırlarının kurulamadığı aktaran Yeltekin, "Ramazan çadırlarını, toplu iftarları özledik. Kovid-19 salgınını biran önce atlatarak eski ramazan günlerine kavuşmayı ümit ediyoruz." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English