Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk Kızılaydan konteyner kentte yaşayan çocuklara bayram hediyesi

Türk Kızılay Elazığ Şubesi, Ramazan Bayramı'nı konteyner kentlerde geçirmek zorunda kalan depremzede çocukları, hazırladıkları hediye paketleri ile sevindirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ELAZIĞ (AA) - Türk Kızılay Elazığ Şubesi, Ramazan Bayramı'nı konteyner kentlerde geçirmek zorunda kalan depremzede çocukların yüzünü, hediyelerle güldürdü.


Kızılay gönüllüleri, 24 Ocak'ta meydana gelen, merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzede çocukları, aileleriyle geçici kaldıkları Doğukent ve Kırklar mahalleleri ile Gölbaşı ve Aşağıdemirtaş konteyner kentlerde ziyaret etti.


Maskelerini takan gönüllüler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir araya geldikleri çocuklara hediye paketleri, ailelere ise maske, eldiven ve hijyen malzemeleri dağıttı.


Türk Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle 81 ilde olduğu gibi Elazığ'da da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığını hatırlattı.


"Yaşanan deprem ve koronavirüs salgını dolayısıyla vatandaşlarımız özellikle çocuklarımız bayramlaşmadan mahrum kaldı. Biz de çocuklarımıza bayram sevincini yaşatmak adına özellikle depremden zarar görmüş vatandaşlarımızın yerleştirildiği konteyner kentlerde hediye paketi dağıttık." diyen Kızılkaya, diğer aile bireyleri için de maske ve dezenfektan desteğinde bulunduklarını aktardı.


Ailelerin bayramlarını kutladıklarını dile getiren Kızılay, onlara yanlarında olduklarını bir nebze de olsa hissettirdiklerini, bayram sevincini bu ailelerle paylaştıklarını kaydetti.


Konteyner kentte yaşaşan 60 yaşındaki Sevgi Tekin, konteyner kentte ilk kez bayram kutladıklarını söyledi.


"Yaşadığımız deprem nedeniyle sağ olsun devletimiz hep yanımızdaydı, maddi ve manevi olarak. Allah razı olsun." ifadelerini kullanan Tekin, bugün de hediyeleri ile çocukları sevindiren Türk Kızılaya teşekkür ettiklerini belirtti.


7 yaşındaki Yusuf Çıldır, bayramın güzel geçtiğini belirterek "Valimiz konteyner kentte şeker toplamamıza izin verdi. Bisiklet de sürdük. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.


Ilgın Tezdurdu ise bayramı, ailesiyle konteyner kentte geçirdiğini belirterek, "Valimiz şeker toplama izni verdiği için çok mutluyum. Bayramımızı kutladık. Bugün de bize çikolata paketleri getirdiler. Marketler kapalı, alamıyorduk. Çok güzel oldu. Teşekkür ederim." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English