Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk Kızılay'dan Elazığ'daki depremzedeler için "sosyal market"

Türk Kızılay tarafından depremin yaşandığı Elazığ'da açılan markette vatandaşların gıda, giysi, ayakkabı ve hijyen malzemesi ihtiyacı ücretsiz karşılanıyor Türk Kızılay Sosyal Hizmetler Direktörlüğü Proje Sorumlusu İlkay Bucak: "Artık acil ve akut dönem çalışmaları tamamlandığı için iyileştirme eylem planlarımızı devreye soktuk"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ELAZIĞ (AA) - Türk Kızılay tarafından oluşturulan ve Elazığ'daki depremzedelerin gıda, giysi, ayakkabı ve hijyen malzemesi ihtiyaçlarının ücretsiz karşılandığı "sosyal market" hizmete açıldı.


Merkezi Sivrice ilçesi olan, 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor.


Bu kapsamda Türk Kızılay'ın Akpınar Mahallesi Kolordu Caddesi'nde başlattığı uygulama kapsamında açılan sosyal marketten depremzede ailelerin kendileri için belirlenen saatte gıda, giysi, ayakkabı ve hijyen malzemesi gibi ihtiyacı olan ürünleri seçip, alması sağlanıyor.


Türk Kızılay Sosyal Hizmetler Direktörlüğü Proje Sorumlusu İlkay Bucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ilk gününden itibaren Türk Kızılay olarak depremzedelerin yardımına koştuklarını söyledi.


Bütün ekipleri ile sahada olduklarını ve bu süreçte ulaşmadıkları kimse kalmadığını belirten Bucak, "Artık acil ve akut dönem çalışmaları tamamlandığı için iyileştirme eylem planlarımızı devreye soktuk. Çünkü artık afet dönemi bitti. Bütün acil ihtiyaçlar karşılandı. İnsanlar yavaş yavaş konteynerlere yerleşmeye başladı. Çadırlar kaldırılıyor. Yemek dağıtımlarımız devam ediyor ama insanların normal yaşamlarına dönmeleri gerekiyor." diye konuştu.


İnsanların psikolojik olarak da normalleşmesi gerektiğini anlatan Bucak, bu süreci hızlandırmak adına herkesin rahatlıkla ulaşabilmesi adına kent merkezinde sosyal market açtıklarını kaydetti.


Bucak, marketin iki ay boyunca hizmet vereceğini vurgulayarak, "İlk etap da ihtiyaç sahiplerinden gelen talepleri değerlendiriyoruz. Daha önce yardım alıp almadığı durumuna bakıyoruz. Sosyal Yardım Bilgi sisteminden kontrollerini yapıyoruz. Buna göre kişileri mağazamıza SMS yöntemi ile davet ediyoruz." dedi.


Markete gelen ihtiyaç sahibi depremzedelerin normal mağazadan alışveriş yapıyor gibi hissetmesini sağladıklarına işaret ederek, şunları söyledi:


"İhtiyaç tespitini yaptıktan sonra kişileri 15 dakika ara ile davet ediyoruz. Depremzedeleri davet ettikten sonra ön kayıtlarını yapıyor, kimin ne kadar yardım alacağını belirliyoruz. Sonra kişileri bilgilendiriyoruz, malzemelerini seçiyorlar. İstediklerini, ihtiyacı olan ürünleri alıyorlar. Çünkü marketimizde giyimden gıdaya hijyen malzemelerinden bebek bezine kadar her şey bulunuyor. İhtiyaçlarına göre, hane ve birey sayısına göre ihtiyaçlarını seçiyorlar. Malzemelerini alıp buradan güler yüzle ayrılıyorlar. "












Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English