Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Türk ekonomisine verdiğimiz desteği sürdürdük"

TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü: "TSKB kültürünün yapı taşlarından olan sorumlu bankacılık yaklaşımımız ve sürdürülebilir kalkınma odağımız ile sahip olduğumuz sermaye öğelerini en etkin şekilde kullanarak müşterilerimiz ve ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz" "Zorlu Enerji için Türkiye’nin ilk Sürdürülebilir Kira Sertifikası ihracını gerçekleştirdik. Zorlu Enerji adına oluşturulan toplam 450 milyon TL tutarında sürdürülebilirlik temasına sahip Sukuk İhraç Programı çerçevesinde 50 Milyo

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü, "Salgın etkilerinin yavaşlamaya başladığı bu günlerde TSKB kültürünün yapı taşlarından olan sorumlu bankacılık yaklaşımımız ve sürdürülebilir kalkınma odağımız ile sahip olduğumuz sermaye öğelerini en etkin şekilde kullanarak müşterilerimiz ve ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz." dedi.


Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'den (TSKB) yapılan açıklamaya göre, TSKB 2020 yılının ilk yarısına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. TSKB'nin konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 46,8 milyar TL'ye ulaştı.


TSKB, 2020 yılının ilk yarısına ilişkin dönemde toplam aktif büyüklüğünü yılbaşına göre yüzde 12,8 artırarak 46,8 milyar TL'ye ulaştırdı. Bankanın toplam kredi portföyü ise aynı dönemde yüzde 11,5 büyüme kaydederek 35,1 milyar TL oldu.


İlk altı aylık dönemde 868,9 milyon TL tutarında karşılık ve vergi öncesi kar elde edilirken, net dönem karı 322,0 milyon TL olarak gerçekleşti. Böylece ikinci çeyrekte yüzde 12,4 düzeltilmiş özkaynak kârlılık oranı ve yüzde 16,6 seviyesinde sermaye yeterlilik oranı gerçekleştirildi.




- "Türk ekonomisine verdiğimiz desteği sürdürdük"


TSKB'nin, koronavirüs salgının etkilerinin hissedildiği ikinci çeyrekte, çalışanları ve paydaşlarının sağlığını korumaya öncelik vererek tüm faaliyetlerine tam verimle devam ettiğini ve Türk ekonomisine verdiği desteği kesintisiz sürdürdüğünü belirten TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü, ikinci çeyrekte beklentilerle uyumlu finansal sonuçlar elde ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:


"Yatırım dönemi pandemi sürecine denk gelen başta yenilenebilir enerji kredileri olmak üzere yatırımların nakdi finansmanına hız kesmeden devam ettik. Bununla birlikte, gıda ve temizlik-hijyen gibi sektörlerde kapasitelerin pandemi kaynaklı talebe cevap verebilmesi ve şirketlerin 'yeni normal' dönemde ihtiyaçlara cevap verebilmek için ürün çeşitlendirmesine gidebilmesi amacıyla müşterilerimize yatırım kredileri kullandırarak destek olduk. Üretim hatlarının verimli çalışmasını korumak ve arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik işletme kredisi ihtiyaçlarını da özellikle karşılamaya çalıştık. Kalkınma bankacılığı misyonumuz doğrultusunda; bu dönemde nakit akımları nispeten olumsuz etkilenen müşterilerimizin önümüzdeki döneme ilişkin faaliyetlerini göz önüne alarak gerekli itfa planı değişikliklerinde yardımcı olmaya çalıştık, işletme sermayesi ihtiyaçlarına yönelik vaka bazlı çözümler sunduk. Salgın etkilerinin yavaşlamaya başladığı bu günlerde TSKB kültürünün yapı taşlarından olan sorumlu bankacılık yaklaşımımız ve sürdürülebilir kalkınma odağımız ile sahip olduğumuz sermaye öğelerini en etkin şekilde kullanarak müşterilerimiz ve ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz."


- "Bankamız, ikinci çeyrekte de önemli çalışmalara imza atmaya devam etmiştir"


Börü, bankanın mevcut koşullar altında yatırım bankacılığı faaliyetleriyle yine önemli işlere imza attığını kaydederek, "Haziran ayı başında Zorlu Enerji için Türkiye'nin ilk Sürdürülebilir Kira Sertifikası ihracını gerçekleştirdik. Zorlu Enerji adına oluşturulan toplam 450 milyon TL tutarında sürdürülebilirlik temasına sahip Sukuk İhraç Programı çerçevesinde 50 Milyon TL tutarındaki ilk ihracı başarılı şekilde tamamladık. Uzman bankacılığımıza müşterilerimizin ihtiyaçlarını öncü ve yenilikçi ürünlerle karşılamak suretiyle devam edeceğiz." dedi.


- "Sendikasyon kredisini başarılı bir şekilde tamamladık"


Paydaşlarla sürdürülen değerli ilişkilerin ve anlamlı işbirliklerinin göstergesi olan sendikasyon kredisini Temmuz ayının başında tamamladıklarını hatırlatan Börü, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Sendikasyon kredimizin imzasını Temmuz ayının başında gerçekleştirdik. Süregelen güçlü fon yaratma kabiliyetimizin ve yıllara sair uluslararası finansal kurumlarla geliştirdiğimiz sağlam işbirliklerimizin bir kanıtı olarak sendikasyon kredimize yüksek talep geldi. 12 farklı ülkeden 12 bankanın katılımı ile gerçekleşen 150 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi katılımcılarımıza bir yenisini daha eklemeyi başardık ve coğrafi dağılımımızı zenginleştirdik. İhtiyaçlarımız ve sürdürülebilirlik ilkelerimiz doğrultusunda kredimizi yüzde 85 oranında yeniledik ve güçlü likidite yapımızı koruduk. Tüm katılımcı kurumlarımıza TSKB ve ülkemize duydukları güven için bir kez daha teşekkür ediyorum."






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English