Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: "Kültür ve medeniyetimizin emrettiği müşterek şehircilik anlayışıyla kurulacak şehirler, zaman ilerledikçe kıymetlenecektir. Bu vesileyle öncelikle İpek Yolu'ndaki eserlerimize sahip çıkılması yönünde birçok etkinliğe birlikte imza atabiliriz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen forumda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türk dünyası coğrafyasında ve özellikle İpek Yolu güzergahında tesis edilen eserlerin kıymetinin bu zamanda daha iyi anlaşıldığını söyledi.

"Kültür ve medeniyetimizin emrettiği müşterek şehircilik anlayışıyla kurulacak şehirler, zaman ilerledikçe kıymetlenecektir." diyen Yüce, "Bu vesileyle öncelikle İpek Yolu'ndaki eserlerimize sahip çıkılması yönünde birçok etkinliğe birlikte imza atabiliriz. Özellikle İpek Yolu (Ayaş-Sapanca Koridoru) Sakarya, Bolu ve Ankara illeri, Sapanca, Geyve, Taraklı, Göynük, Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Ayaş ve ayrıca İznik ilçeleri güzergahında ilgili yetkililerin dahli ile örnek bir İpek Yolu destinasyon alanı oluşturabiliriz." ifadesini kullandı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Kırgızistan'ın Oş kentini ziyaret ettiğini ve orada kendini evinde gibi hissettiğini belirterek, "Kardeşlerimizi de en iyi şekilde ağırlayarak onları evlerinde hissettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Kazak Baş Mimarlık İnşaat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Amirlan Kusainov ise tüm rektörlere Kazak heyeti adına teşekkür etti.

Böylesi tarihi bir olaya tanıklık etmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Kusainov, "Bu kardeşliğe vesile olan ve bizi burada ağırlayan bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum. 2009 yılında Türksoy Genel Sekreteri ile düşündüğümüz bu fikirle bu sene 9 festival gerçekleştirdik. İki tanesi Türkiye'de olan festivallere 17 ülkeden katılım sağlandı. Tarih ve diriliş şehri Sakarya ile ilişkilerimizin her zaman daha ileri taşınmasını temenni ediyor ve sıcak karşılamalardan ötürü herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş da "Bu çalışmaların her zaman gelişerek devam edeceğine inancımın tam olduğunu belirterek, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından "Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu" oturumları gerçekleştirildi.

İlk oturumda "Türk Dünyasında Müşterek Şehircilik Kültürünün Gelişmesi" konusunun ele alındığı forumun ikinci bölümünde "Türk Dünyasında Müşterek Mühendislik ve Mimarlık Eğitimi" konuşuldu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English