Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tunus'ta Başbakan Meşişi'nin yeni kabinesi güvenoyu aldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

TUNUS (AA) - Tunus'ta Başbakan Hişam el-Meşişi'nin 16 Ocak'ta gerçekleştirdiği revizyonla oluşturduğu yeni kabine meclisten güvenoyu aldı.


Mecliste dün başlayan ve 10 saati aşkın devam eden oturuma 217 milletvekilinden 150'si katıldı. Meşişi'nin 25 bakandan 11'inde yaptığı değişiklik salt çoğunluğun oyuyla kabul edildi.


Tunus Meclis Başkanı ve aynı zamanda parlamentonun birinci partisi Nahda Hareketinin lideri Raşid el-Gannuşi, oturum sonunda, meclisten güvenoyu alan yeni isimleri açıkladı:


1- Adalet Bakanı Yusuf ez-Zevaği


2- İçişleri Bakanı Velid ez-Zehebi


3- Devlet Mülkiyeti ve Emlak İşleri Bakanı Abdullatif el-Misavi


4- Çevre ve Yerel İşler Bakanı Şihab bin Ahmed


5- Sağlık Bakanı Hadi Hayri


6- Tarım, Su Kaynakları ve Balıkçılık Bakanı Üsame el-Harici


7- Enerji ve Maden Bakanı Süfyan bin Tunus


8- Sanayi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Bakanı Rıza bin Misbah


9- Kültür Bakanı Yusuf bin İbrahim


10- Mesleki Eğitim ve İstihdam Bakanı Yusuf Fenira


11- Gençlik ve Spor Bakanı Zekeriyya Bilhuce


Nahda Hareketi, Tunus'un Kalbi, Islah, Onur Koalisyonu ve Ulusal Blok, Meşişi'nin yeni kabinesine güvenoyu verenler arasında yer alırken, Demokratik Blok ve Özgür Anayasa partileri ile bağımsızlardan bazı milletvekilleri aleyhte oy kullandı.


- Meclis önünde eylem


Öte yandan Özgür Anayasa Partisi, Meclis Başkanı Gannuşi ve Başbakan Meşişi'den güvenoyunun çekilmesi için hazırladığı dilekçeye imza toplamak için meclis önünde eylem başlattığını duyurdu.


Partinin Meclis Grubu Başkanı Abir Musa, düzenlediği basın toplantısında, söz konusu eylemin, 73 milletvekilinin imzasını gerektiren dilekçeyi imzalamayı reddeden sivil güçler ve parti gruplarına karşı atılmış bir adım olduğunu belirtti.


Yaşasın Tunus, Islah ve Demokratik Blok, Özgür Anayasa Partisinin dilekçesini imzalamayı reddetmişti.


Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Meşişi'nin gerçekleştirdiği kabine revizyonunu "anayasal prosedüre uyulmadığı" gerekçesiyle eleştirmişti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English