Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tunceli A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kovid-19 tedbirleri arttırıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

TUNCELİ (AA) - Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlüler ile Adliye personelinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı sağlığını korumak için her türlü önlemin alındığını bildirdi.


Başsavcılıktan yapılan açıklamada, adliye binasında ve kurum içinde dolaşımın minimum seviyeye indirilerek, tedbirlerin en üst düzeye çıkarıldığı belirtildi.


Adliye çalışanlarının sağlığını korumak için minimum personelle çalışmasına, diğer personelin de Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinde çalışmasına karar verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Zorunlu hallerde adliyeye gelen vatandaşların ve personelin kurum içinde eldiven ve maske takmaları zorunlu hale getirildi. Kurum içinde çalışanların ve vatandaşların kolay ulaşabileceği yerlere dezenfektan yerleştirildi. Hizmet binasının düzenli olarak dezenfekte edilmesine başlandı. Kolluk birimleri tarafından elden getirilen evrakların UYAP sistemi üzerinden gönderilmesine ve cevaplanmasına karar verildi. Koğuşlar yeniden düzenlenerek, koğuşlarda en az kişi kalacak şekilde planlandı. Cezaevinin düzenli olarak dezenfekte edilmesine başlandı. Kuruma giren tüm çalışanların ateşinin ölçülerek, maske ve eldiven takması zorunlu hale getirildi."


Açıklamada, ayrıca dışarıdan virüs kaparak kuruma taşıma olasılığına karşı, kurumda tutuklu ve hükümlülerle yakın çalışan personelin Devlet Su İşleri (DSİ) Tunceli Şube Müdürlüğü misafirhanesinde oluşturulan izole odalarda ikamet etmesinin sağlandığı ifade edildi.


- Kars'ta sosyal yardımlar dağıtılmaya devam ediliyor


Kars'ta "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı" kapsamında sağlanacak 1000'er liralık yardım, vatandaşlara ikametgahlarında verilmeye devam ediliyor.


Kent merkezi ve bağlı köylerdeki 1351 hak sahibinden 806'sına ekiplerce 1000 liralık sosyal yardımları teslim edildi.


Çalışmalarını sürdüren ekipler, geriye kalan 545 kişiye yardımlarını gün içinde ulaştırmayı planlıyor.


Kars Valisi Türker Öksüz, yaptığı açıklamada, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Devletimiz tarafından hak sahibi vatandaşlarımıza ödenen 1000 liralık yardımlar, vatandaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal izolasyonu sağlamak, PTT önünde oluşacak yığılmaları önlemek amacıyla adreslerinde teslim etmeye devam ediyoruz." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English