Son Dakika Haberler

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Mehmet Başoğlu: "Son yıllarda yaptığımız teknolojik yatırımlar ve sistem değişikliği sayesinde TÜDEMSAŞ, Avrupa’daki firmalarla yarışabilen, kabul görmüş rekabetçi ürünler ortaya koyabilen küresel bir şirket konumuna gelmiştir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SİVAS (AA) - Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Başoğlu, teknolojik yatırımlar ve sistem değişikliği sayesinde şirketin Avrupa'daki firmalarla yarışır hale geldiğini belirtti.

TÜDEMSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şirketteki bir etkinlikte konuşan Başoğlu, Polonya, Almanya ve Avusturya için üretimi gerçekleştirilen ve üretim için planlaması yapılan yük vagonları hakkında bilgi verdi.

Yük vagonu sektöründe Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşunun TÜDEMSAŞ olduğuna dikkati çeken Başoğlu, "Yük vagonu üretiminde geleneksel yöntemlerden modern üretim tekniklerine geçiş yapılarak teknik altyapımız baştan sona yenilendi. Son yıllarda yaptığımız teknolojik yatırımlar ve sistem değişikliği sayesinde TÜDEMSAŞ, Avrupa'daki firmalarla yarışabilen, kabul görmüş rekabetçi ürünler ortaya koyabilen küresel bir şirket konumuna gelmiştir." ifadelerini kullandı.

- TÜDEMSAŞ'ta 22 bin 489 vagon üretildi

Avrupa'nın en iddialı yük vagonlarını üretmeyi ve yabancı lojistik şirketlerinin dikkatini çekmeyi başardıklarını belirten Başoğlu, şunları kaydetti:

"Ayrıca Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattındaki yük taşımacılığında da TÜDEMSAŞ'ın ürettiği vagonların tercih edilmesi bizler için gurur kaynağı olmuştur. Vagon üretimi konusunda yurt dışından gelen ziyaretçilerimizin birlikte üretme ve çalışma istekleri de bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Kurulduğundan bugüne kadar yurt içine değişik tipte toplam 349 bin 890 vagonun bakım onarım ve revizyonunu, 1953 yılından bugüne kadar 31 tipte toplam 22 bin 489 vagon üretimini gerçekleştiren şirketimiz, bugün itibarıyla Polonya'ya 2 sgns yük vagonu teslimi yapmıştır. Almanya'ya 18 megaswing vagonu yapmak üzere ödenek beklemekte. Avusturya'ya 120 boji teslimi yapacak ki bunlardan 8'i teslim edildi. Yine Avusturya'ya 150 tane 80 feetlik konteyner taşıma vagonu siparişi için teyit bekleniyor. Ayrıca Avrupa'ya 50 bojinin teslimi için ödeme bekleniyor."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English