Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TSK Libyalı güvenlik personeline sağlık hizmeti veriyor

TSK'nın Libya Görev Grubu Komutanlığı tarafından idare edilen, en modern ve teknolojik cihazlarla donatılmış Mitiga Rol-2 Hastanesi, tamamı Türk uzman doktor ve sağlık personelinden oluşan kadrosu ile 7/24 faaliyet gösteriyor.

TSK Libyalı güvenlik personeline sağlık hizmeti veriyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Libya hükümeti ile Kasım 2020'de imzalanan "Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" kapsamında Libya'daki eğitim, iş birliği ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürüyor.

En modern ve teknolojik cihazlarla donatılmış Mitiga Rol-2 Hastanesinde, TSK'nın uzman doktor ve sağlık görevlileri tarafından Libyalı sivil, asker ve güvenlik görevlilerine 7 gün 24 saat sağlık hizmeti veriliyor.

Hastanede acil servis, poliklinik, görüntüleme merkezi, ameliyathane, yoğun bakım, eczane, laboratuvar, diş ve yatarak tedavi bölümleri yer alıyor.

13 farklı branştan uzman doktorlar görev yapıyor

Başhekim Murat Kurnaz, Mitiga Rol-2 Hastanesinin acil servis, poliklinik ve yatarak tedavi hizmetleri veren tam donanımlı bir sağlık kuruluşu olduğunu belirtti.

Hastanede 13 farklı branşta doktor ve yardımcı sağlık personeliyle aralıksız hizmet verildiğini vurgulayan Kurnaz, "Hastanemiz 28 Ocak 2020 tarihinde faaliyetine başladı. O günden bugüne kadar 21 binin üzerinde hastaya ayakta, 450 hastaya ise yatarak tedavi hizmeti verilmiştir. Ayrıca yaklaşık 300 hastanın ameliyatı başarıyla tamamlanmıştır." dedi.

Hastanenin İdari Amiri Ahmet Coşar da TSK personelinin buradaki misyonuna ilişkin şunları söyledi:

"Hastanemizde 22 yataklı 11 hasta odası, 2 ameliyat salonu, 3 yataklı yoğun bakım servisi, biyokimya, mikrobiyoloji ve PCR laboratuvarlarımız mevcuttur. Hastanemizde, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yanı sıra dost ve kardeş Libya halkına sağlık hizmeti vermekten gurur ve mutluluk duyuyoruz."​​​​​​​

Hastanede yeni tip koronavirüs önlemlerinin de kapsamlı bir şekilde uygulandığını belirten yetkililer, yatılı hastaların tümünün önce gerekli testlerden geçirildiğini ifade etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English