Son Dakika Haberler

TRT, televizyon ve radyo kanallarındaki özel yayınlarıyla izleyici ve dinleyiciyi bayram coşkusuna ortak edecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - TRT, Kurban Bayramı için hazırladığı özel yayınları televizyon ve radyo kanallarında izleyici ve dinleyiciyle buluşturacak.


TRT'den yapılan açıklamaya göre, farklı konuklarıyla bayram sohbetleri bayramın ilk günü "Bayram Özel" programında yayınlanacak. "Bayram Namazı" programı ise 9 Temmuz saat 05.20'de canlı yayınla TRT 1 ekranlarında olacak.


Kurban Bayramı'na özel "Gönül Dağı Kurban 2" bölümü ise izleyenleri özlenen o eski bayram günlerine, nostaljik bir yolculuğa çıkaracak. Sinema filmi tadındaki eğlenceli sahneleriyle dizi, bayramın ilk günü saat 20.00'de gösterilecek.


- TRT 2'den bayrama özel konserler


TRT 2 ekranlarında bayram boyunca birbirinden özel konserler izleyicilerle buluşacak.


Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nin açılışının kutlandığı "Laodikeia Antik Kenti Batı Tiyatrosu Açılış Konseri", 9 Temmuz'da saat 20.00'de, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın tenorlar Ayhan Uştuk, Aykut Çınar ve Şenol Talınlı'ya eşlik ettiği "3 Tenor Konseri" ise 12 Temmuz'da saat 20.00'de TRT 2'de izlenebilecek.


"Tarih Söyleşileri", "Tarihin Ruhu" ve "Hayat Sanat" programları da bayram boyunca, izleyiciyle buluşacak.


- TRT'de müzik ziyafeti yaşanacak


TRT'nin zengin arşivinden derlenen 1970'li, 1980'li ve 1990'lı yıllarda büyük ilgi gören müzik programları bayram özel içerikleriyle "Arşivden" programıyla bayram boyunca her akşam TRT Müzik kanalında saat 19.00'da yayınlanacak.


Usta isimlerin konserleri "Nostalji Konserleri" programı ile müzikseverlerin karşısına çıkacak.


Müslüm Gürses, Neşet Ertaş ve Ferdi Tayfur gibi usta isimlerin konserlerinin yer alacağı "Nostalji Konserleri", 9- 11 Temmuz'da saat 19.30'da TRT Müzik ekranlarında olacak.


İhsan Güvenç ve Merve Kayacan'ın en sevilen eserleri seslendireceği "Kalpten Kalbe" programı bayramın ilk günü saat 21.00'de, Mustafa Keser'in özgün yorumuyla "Ustadan İstekler Bayram Özel" bölümü aynı gün saat 22.00'de izleyiciyle buluşacak.


- Her zevke özel içerik TRT Belgesel'de


Bayramın ilk günü ekranlara gelecek olan "Türkiye'nin Dev Yapıları" programı, Avrasya Tüneli özel bölümüyle saat 14.00'de TRT Belgesel'de yayınlanacak.


Reshad Strik'in Kahramanmaraş'a bağlı Göksun ilçesinde Güldağı köyüne konuk olduğu "Ailenin Yeni Üyesi Türkiye" 10 Temmuz'da saat 16.10'da TRT Belgesel'de izlenebilecek.


"Yiyeceğin Serüveni" programı ise Ordu lezzetlerini konu alan bölümüyle 12 Temmuz'da saat 12.35'te TRT Belgesel ekranlarında olacak.


- TRT Çocuk, Kurban Bayramı'nı özel içerikleriyle kutlayacak


TRT Çocuk'un ilgi gören çizgi filmi "Doru", yeni bölümleriyle bayramın ilk günü 9 Temmuz'dan itibaren her gün saat 15.00'te TRT Çocuk'ta yayınlanacak. "Ege ile Gaga", "Kaptan Pengu ve Arkadaşları" ile "Pırıl"ın bayram özel videoları da bayram boyunca minik seyircilerin beğenisine sunulacak.


- TRT Türk ve TRT Kurdi ekranlarında bayrama özel yayınlar olacak


İsmail Halis'in sunumuyla bayram sohbetleri, canlı bağlantılar ve müziğin yer alacağı "Bayram Sabahı" programı, bayramın ilk günü saat 06.00'da Süleymaniye Camisi'nden canlı yayınla TRT Türk ekranlarında gösterilecek.


TRT Türk'ün beğenilen programı "Rehber", Kurban Bayramı özel bölümleriyle bayram boyunca her gün 17.30'da izlenebilecek.


TRT Kurdi'de ise bayramın ilk günü saat 12.00'de "Bayram Coşkusu" ve aynı gün saat 20.15'te "Kurban Bayramı Özel" programları yayınlanacak.


- TRT Radyoları'ndan birbirinden özel programlar


Bayramların "milli ve manevi açıdan önemi", "birlik ve beraberliğe katkısı" ve "yurdun dört bir yanından bayram geleneklerimiz" gibi konularda yapılacak söyleşiler dinleyicilere aktarılacak.


TRT Türkü kanalında bayramın birinci ve ikinci günlerinde bayram konulu türkülerden oluşan özel konserler dinleyicilerle buluşacak. Türk sanat müziğinin seçkin örneklerini dinleyicilerle buluşturan TRT Nağme'de "Bayram Özel" programları yer alacak.


TRT FM'de ise bayram boyunca dinleyicilerin bayram konusundaki düşünceleri, mesajları ve müzik isteklerini yansıtacak içerikler oluşturulacak.


TRT Bölge Radyoları da ilgili illerdeki bayram gelenekleri, kutlamaları ve bayram boyunca alınan önlemlerle ilgili bölgesel içerikleri dinleyiciyle paylaşacak.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English