Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trakya Kariyer Fuarı'na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Bilişimden iletişime, teknolojiden eğitime, kariyer planlaması yapmak isteyen öğrencilere yönelik düzenlenen fuarda 295 firma yer aldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

EDİRNE (AA) - Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğiyle Trakya Üniversitenin ev sahipliğinde organize edilen "Yetenek Her Yerde" kariyer fuarlarının ilki Edirne'de açıldı.


Fuara 20 bin öğrenci katıldı, 295 firma ve kurum öğrencilerle buluştu.


Balkan Kongre Merkezi, Türkan Sabancı Kültür Merkezi ve 75. Yıl Spor Kompleksi'nde firma ve kurum stantlarını gezen öğrenciler kariyer planlamaları için yetkililerden bilgi aldı.


Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel ve yoğun katılımlı bir fuar gerçekleştiğini belirtti.


Yoğun bir katılımın gözlendiğini ifade eden Şahin, "Özel ve kamu kuruluşlarını öğrencilerle buluşturuyoruz. Kurumlarımız burada kendilerini anlatıyor. Öğrencilerimiz meslekler hakkında bilgileniyor" dedi.


- Başsavcılık da stant açtı


Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Takım Komutanı Teğmen Özlem Gören de fuarda öğrencilere akademi ve akademiye alım şartları hakkında bilgiler verdiklerini söyledi.


Roketsan Yetenek Yönetim Birimi çalışanı Fulya Çilenti ise fuarın iş temsilcileriyle öğrencileri bir araya getirdiğini, öğrencilere firmalarıyla ilgili bilgi vermenin yanında, kariyerlerini ne yönde geliştirmeleri konusunda da konuştuklarını anlattı.


Adalet Bakanlığı tarafından kurulan stantta ise Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak ve görevliler öğrencilerin adli yargıyla ilgili merak ettikleri soruları cevapladı. Fuarda açık cezaevinde kalan mahkumların yaptığı ürünler de sergilendi.


- Öğrenciler fuardan memnun


Trakya Üniversitesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi Rüdaye Şimşek ise fuarın, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri için faydalı olduğunu söyledi.


Üniversite öğrencilerine kamuda staj imkanının gelişmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirten Şimşek, "İş işte öğrenilir. Okulda öğrendiklerimizi stajda geliştirmek bu anlamda çok güzel olur." dedi.


Öğrencilerden Batuhan Keskin de fuarın öğrencilere staj ve iş imkanları açısından verimli olduğunu ifade etti.


Üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarını hissettirmeyi hedefleyen "Yetenek Her Yerde" etkinlikleri, Türkiye'nin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English