Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trakya Birlik Başkanı Kırbiç, ayçiçeği alım fiyatının 2 yılda yüzde 100 arttığını belirtti

Anadolu Ajansı haberine göre;

EDİRNE (AA) - Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, ayçiçeği alım fiyatının son 2 yılda yüzde 100 arttığını söyledi.


Kırbiç, Birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, 14 Eylül'de yönetim kurulu kararıyla başkanlığa getirildiğini ifade etti.


Görev değişikliklerinin zaman zaman olduğunu belirten Kırbiç, "Yıllardır ortağı ve yöneticisi olmaktan gurur duyduğum Trakya Birlik'in ve ortaklarının menfaatlerini korumanın asli görevimiz olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık. Bizler bu Birliğin sadece yöneticileri değil emanetçileriyiz." dedi.


Kırbiç, bölgede ayçiçeği hasadının yoğun şekilde sürdüğünü, alımları yapıp en kısa sürede ödemeleri gerçekleştireceklerini ifade etti.


Trakya Birlik'in açıkladığı ayçiçeği avans ödemesi fiyatlarının piyasa şartlarına göre revize edilebileceğini belirten Kırbiç, şöyle devam etti:


"Birlik yönetimi olarak 2 aydan beri Bakanlıkta, milletvekilleriyle, Meclis Başkanımızla bu konuda çalışmalarımız yapıldı. Gümrük vergilerinin tamamı konulmasa da en azından bir miktarının konulmasıyla ilgili konuşuldu ancak hükümetimiz ve yetkililer bu konuda fiyatların çok düşük olmayacağıyla ilgili bize teyit ettiler. Baktığımızda piyasaların da ilk zamanlardaki fiyatların biraz üzerine çıktığını görüyoruz.


Bizim sıkıntımız fiyatların yükselmesinden değil, düşmesinden oluşur. İnşallah öyle bir tablo olmaz. Şu anda hasadın en yoğun günleri devam etmekte. Avans alım fiyatını açıkladık. Geçen sene 2 kere revize edilmişti fiyatlar. Bu sene de fiyatlar yukarıya giderse yine bir fiyat oluşumu olabilir. Bunun için henüz erken. İnşallah yukarıya gider ve biz de üreticimizi memnun edecek bir rakam oluştururuz."


Kırbiç, ayçiçeğinin önemli bir ürün olduğunu ve ekim alanının genişlemesi için çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi, çiftçilere verilen desteğin artırılması için talepte bulunduklarını söyledi. Kırbiç, şunları kaydetti:


"İki yıl öncesine baktığımızda yüzde 100'ün üzerinde bir zam var ayçiçeğinde. Desteklemelerle ilgili zaten Bakanlığa ilettiğimiz raporlarda hep bir miktar artırılmasıyla ilgili taleplerimiz var. Çünkü bu ürün ülke ihtiyacının yaklaşık yüzde 60-70'ini karşılamakta. Desteklemelerin artırılması en önemli taleplerimizden birisi. İnşallah hükümetimiz de bu yönde bir adım atar. Çünkü ekim alanlarında artma söz konusu. İnsanlarımızı bundan vazgeçirmememiz lazım."






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English