Son Dakika Haberler

Trafik İhlalleri ve Caydırma Yöntemleri

Dünyada ölüm sebeplerine bakıldığında trafik kazalarından ölümler %2’nin üzerinde bir yere sahiptir. Hal böyle iken dünya ve ülkemizde tedbir alıcı düzenlemeler yapılmaya ihtiyaç duyulmuş, gittikçe artan araç yoğunluğu ve trafik kuralları genel kabul gören bir düzen çerçevesine oturtturulmuş ve kuralları ihlal halinde caydırıcı cezalar yürürlüğe girmiştir. https://nasill.com trafik cezaları hakkında detaylı bilgi ve arama imkanları sunarak sürücülerin bilgilenmelerine yardımcı oluyor.


Trafik Kurallarının Tarihçesine Bakış
Eski dönemlerden beri ülkemiz topraklarında karayolu yapım ve ulaşımına önem verilmiş, Osmanlı döneminde ise duraklama görülmüştür. 20. Yüzyılın başlarında motorlu araçlar kullanılmaya ve seneler ilerledikçe yavaş yavaş çoğalmaya başlamıştır. Ülkemizde ilk trafik kurallarına ve hız limiti ile ilgili sınırlamalara 1910’lu yıllarda rastlanır. Bu kurallara göre araçların hızı 10 ile 30 kilometre arasında olacaktı. Günümüzde ise teknolojinin verdiği gelişmişlik ve nüfusun artması ile trafik eski dönemlerle kıyaslanmayacak bir haldedir. Bu durumda kazalar gitgide artmakta, trafik cezaları ile önlem alınması gerekliliği doğmaktadır.


Ülkemizde Uygulanan Karayolları Yönetmeliği
Dünyanın farklı ülkelerinde trafik kuralları kendi düzenlemelerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Ülkemizdeki trafik kanunları karayollarına bağlı trafik kanunları olarak maddelenmiş ve mevzuata bağlanmıştır. Bu yönetmeliğin amacı kazaları azaltmak ve tedbir almak, trafikle ilgili doğru bir düzenlemenin yürütülebilmesidir.


En Genel Trafik Kuralları
Dünya geneline bakıldığında trafikle ilgili kanunlarda ülkelere göre özel düzenlemeler görülse de trafik işaretleri ile ilgili levhalar ve trafik ışıkları dünyanın her yerinde aynıdır. Ülkemizde de dünyada olduğu gibi yeşil ışık geç anlamında, kırmızı ışık dur anlamındadır. Trafik cezası almak istemeyen sürücüler bu kuralları ihlal etmemeli, levhalara dikkat etmelidirler. Sadece sürücülerin değil, yayalarında uyması gereken kurallar vardır. Sürücülerin yaya geçitlerinde yavaşlamaları gereklidir ve sağa dönerlerken yayalara mutlaka yol vermelidirler. Alkollü araç kullanmama gerekliliği de bir başka uyulması gereken kuraldır. Hız limitlerini aşmamak kazaların azaltılmasında önemli bir önlemdir.

Ülkemizde Trafik Kurallarına Uyulma Oranı Nedir?
Maalesef ülkemizde trafik kurallarına uyma titizliği Avrupa Ülkelerinin gerisindedir. Bu konuda sürücülerin sabırsız olmaları, karşı tarafa yol vermemek istemeleri, yayalara öncelik vermemeleri ve eğitimin bu konuda yetersiz kalması gibi etmenler ön plana çıkmaktadır. Sürücüler son zamanlarda Eds sistemlerinin de çoğalması ile daha sıkı denetlenmekte ve cezalar eskiye oranla daha fazla caydırıcı olmaktadır.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English