Son Dakika Haberler

Trabzonspor'un Rumen oyuncusu Bourceanu, taraftarı beğeniyor

Eklenme Tarihi: 06.06.2014 - 16:47

-Bourceanu: "Taraftarlarımızı beğeniyorum çünkü bize futbol oynamamız için çok iyi bir ortam yaratıyorlar"

TRABZON (AA) - Trabzonspor'un Rumen oyuncusu Alexandru Bourceanu, bordo-mavili taraftarı çok beğendiğini ifade etti.

Bourceanu, Trabzonspor Dergisi'nde yayımlanan açıklamasında, Romanya ve Türk futbolunu karşılaştırdığında bazı farklılıklar gördüğünü ifade ederek, "Benzerlikler de var. Özellikle oyuncular yapı olarak benziyorlar. Kaliteli ve orta düzey oyuncular var. Hatta bu sezon milli takımlar arasında oynanan maçlarda karşılıklı birer galibiyet alındı. Bence Türk futbolu değil ama Türk ligi Rumen liginden daha üstün" ifadelerini kullandı.

Rumen oyuncu, 24 yaşına kadar Trabzon'a benzeyen bir şehirde büyüdüğünü belirterek, şunları vurguladı:

"Bu nedenle bir sıkıntı çekmiyorum ama eksikliğini hissettiğim bazı şeyler var. Trabzon normal bir şehir. Benim buradaki tek endişem ve düşüncem futbolumdur. Daha iyi nasıl olurum, takımıma nasıl daha fazla katkı sağlayabilirim. Tarihsel açıdan birlikte yaşamış ve birbirimize komşuluk yapmış milletleriz. Bu nedenle benzer yanlarımız var. Bunlardan biri de yemek. İlk 1 ay sonrası yemeklere de alışmaya başladım. Hatta Rumen mutfağıyla benzerliklerini keşfettim. O nedenle bir sorun yok.  Ben İtalyan mutfağını severim. Burada İtalyan yemekleri bulabileceğimi düşündüm ama ne yazık ki bulamadım ama yine de genel itibarıyla memnunum. Bir sorun yok."

"Günaydın, nasılsın, iyi akşamlar" gibi günlük hayatta geçen kelimeleri öğrendiğini anlatan Bourceanu, şöyle devam etti:

"Türkçe anlaşılması zor bir dil. İyi konuşmanın uzun süreceğini düşünüyorum. Bazen telaffuzum yanlış olur diye kelimeleri de söylerken çekiniyorum. Çünkü Romanya'da oynadığım zamanlarda yabancı arkadaşlarımın Romence konuşması bana çok komik geliyordu. Savaşçı ve mücadeleci bir oyuncu olduğumu söyleyebilirim. Asla vazgeçmem. Her zaman devam ederim. Maçın içinde ne olursa olsun bu durum değişmez. Özellikle iyi pas ve rakibe pres yapan takımlarda kalitemin daha fazla ortaya çıktığını düşünüyorum. Bu artılarıma karşılık bir tane de eksi söyleyeyim. Skorer bir oyuncu değilim."

Trabzonspor taraftarlarını beğendiğini belirten Bourceanu, şunları kaydetti:

"Taraftarlarımızı beğeniyorum çünkü bize futbol oynamamız için çok iyi bir ortam yaratıyorlar. Hatta yıllar önce Otelul Galati kaptanı bana, 'Inter Toto Kupası'nda Türkiye'de Trabzonspor maçı oynadık. Taraftarlar inanılmaz bir ortam yaratmıştı ve bizi sinirlendirmişlerdi' demişti. Trabzonspor'a transferim gündeme gelince arkadaşımın o sözleri aklıma geldi. Yani geçmişte Trabzonspor taraftarının ününü duymuştum. Buraya gelince gördüm ki aynen arkadaşımın anlattığı gibiymiş."

Bourceanu, futbolcu olmasaydı arkeolog olmak istediğini belirtti.


Kaynak: