Son Dakika Haberler

Trabzonspor'dan, Fenerbahçe'ye belgeli cevap:

Eklenme Tarihi: 31.05.2014 - 01:06

"Şike yaptığı kesinleşen suç örgütünün; iş dünyası ve medyadaki etkinliğini kullanarak gerçeği çarpıtma girişimleri 3 Temmuz 2011'den beri dikkatle takip edilmektedir"

TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü, yaptıkları başvuru sonucunda, UEFA'nın, Fenerbahçe Kulübü ile ilgili başlattığı soruşturma hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderdiği belgeyi yayımladı.

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Şike yaptığı kesinleşen suç örgütünün; iş dünyası ve medyadaki etkinliğini kullanarak gerçeği çarpıtma girişimleri 3 Temmuz 2011'den beri dikkatle takip edilmektedir. UEFA'dan gelen bildirimin muhatabı olmadığını iddia edenlere cevaben, yazının başlangıcında 'Doğrudan etkilenen taraf: Fenerbahçe SK' yazıldığını belirtmek isteriz. Üç sayfalık bildirimin ilk sayfasının orijinal metnini ve tercümesini kamuoyunun takdirine sunuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın altına, UEFA Disiplin ve Bütünlük Bölümü Başkanı Emilio Garcia imzasıyla TFF'ye gönderilen belge ile tercümesi de eklendi.

Belgede, disiplin soruşturması başlatıldığı ve şikayetin UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'na sunulduğu bildirildi. Kurulun, konu hakkında 17 Temmuz 2014'te karar vereceği kaydedildi.

Trabzonspor Kulübü'nün, "UEFA'ya yaptıkları başvuru sonucunda şike süreciyle ilgili yeni bir soruşturma başlatıldığı" yönündeki duyurusuna ilişkin, Fenerbahçe Kulübü, "UEFA'nın uyguladığı prosedür. UEFA'ya yapılan her tür şikayet için uygulanmakta olan rutin işleyiş ve prosedürden farklı olmayıp, Trabzonspor'un şikayeti üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'na iletilen evraktan ibarettir" açıklamasını yapmıştı.


Kaynak: