Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul çağrısı

Eklenme Tarihi: 13.08.2014 - 19:09

Kulüp Genel Sekreteri Güney: "Birileri imza toplayarak ilanla genel kurul çağrısı yaptı diye öyle bir şey yapmamız mümkün değil. Bu da hukuka aykırı olur" "Hukuksal süreç ve geçerliliği varsa bize imzaların ulaşmasını bekliyoruz. Türk adaletine güveniyoruz Hukuk derse bize 'seçim yapın', öyle bir noktaya geldiğinde bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın, seçim yapacağız" "Kararlarına saygı duyuyorum ama bana göre tarih bir gün imza atanlardan hesap soracak"

TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, yeterli bin 490 imza toplayan üyelerin yönetim kuruluna yaptığı olağanüstü genel kurul çağrısına ilişkin olarak, "Birileri imza toplayarak ilanla genel kurul çağrısı yaptı diye öyle bir şey yapmamız mümkün değil. Bu da hukuka aykırı olur" dedi.

Güney, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un, şu an başta olan yönetimin olmadığını belirterek, "Trabzonspor, hepimizin. Biz her platformda 'Trabzonspor'a hizmet sevdalısıyız' dedik. Makam mevki sevdalısı olmadık. Kendimizi ona hizmet etmeye şartlandırdık. Bu sene de hep üstüne basa basa söylüyoruz, lig, Türkiye ve Avrupa kupası olmak üzere 3 kulvarda önemli hedeflerimiz var. Bunları başarmak istiyoruz, bu hedeflere kilitlendik" diye konuştu.

Toplanan imzalar konusunun hukuksal yanı olduğunu söyleyen Güney, "İmzalar ne kadar toplandı, ne derecede genel kurula gitmeyi gerektirecek şartlarda, bunların hukuksal yönü olacak, araştırılacak. Şu an için yönetim kuruluna direkt ya da divandan, 'imzalar toplandı seçime gidilsin' diye bir başvuru gelmedi. Öyle bir şey geldiğinde detaylı konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Göreve geldikleri genel kurulun ardından görev süreleri konusunda da mahkemeye gidildiğini anımsatan Güney, şöyle devam etti:

"Genel kurula itiraz oldu. İnsanlar 3 ay, 5 ay içerisinde seçim olur diye birtakım tartışmalar yaptı. Biz o zaman 'hukukun verdiği karara saygılıyız' dedik. 'Bizim de itiraz hakkımız varsa, bu konuda söz sahibi durumumuz varsa hukuksal girişimlerimizi yapacağız' dedik ve bu süreç devam ediyor. Biz nasıl mahkemeye verildiğinde seçim istendiyse işin o yönleriyle ilgilenmedik, şimdi de ilgilenmiyoruz. 

Biz Trabzonspor'a hizmet sevdalıyız, hedeflerimize kilitlendik. Önemli transferler yaptık.  Delegeler bize bu hakkı verdi, seçimli genel kurulda. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışıyoruz. Birileri imza toplayarak ilanla genel kurul çağrısı yaptı diye öyle bir şey yapmamız mümkün değil. Bu da hukuka aykırı olur. Hukuksal süreç ve geçerliliği varsa bize bunların ulaşmasını bekliyoruz. Türk adaletine güveniyoruz. Hukuk derse bize 'seçim yapın', öyle bir noktaya geldiğinde bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın seçim yapacağız. Fakat bize ne direkt olarak veya endirekt olarak divandan gelen başvuru var. 

-"Tarih hesap soracak"

Seçimle gelen insanların seçimle gitmesini istediğini söyleyen Güney, şöyle konuştu:

"Bu kavga neden? Eski yönetimlere borcu 200 milyon liraya çıkardığı halde 4-5 yıl  hiç sesini çıkarmayan insanların biz borcu sabit, hatta bir miktar düşürdüğümüz halde geçen yıl Avrupa da 30. sırada yer aldığımız, 10. olsun takım borcu olmasın denildiği halde bu telaş niye? Ben olsam imza atmazdım. 2 dönem yöneticilik yapıyorum. Şu an 2 dönem yöneticiliğim bitse bu önüme gelse ben atmazdım. Atanların da kararına saygı duyuyorum ama bana göre tarih bir gün imza atanlardan hesap soracak."

- "Bazılarının oyuncaklarının elinden alınmasından mı korkuluyor"

Başarısız olmaları halinde aralık ayında görevi bırakacaklarını daha önce deklare ettiklerini anımsatan Güney, şunları kaydetti:

 "İmza toplamaya gerek yok. 'Konsantrasyonumuzu bozmayın, hizmet edelim. Günü geldiğinde hesabımızı vereceğiz ve gideceğiz. Başarısız bir başkan ve yönetici olarak burada durmanın bir faydası yok' dedik. Bu kadar teminat vermişken, kulüp için bu kadar hizmet ederken, aldığımız noktadan itibaren hiçbir kritik, kötü noktaya gitmemişken neden Trabzonspor'un şu anda seçime gidilmesini istiyorlar. Trabzonspor'a hangi noktada zarar verdik? Öncekilere 5-6 yıl tahammül edilirken bize 2 yıl tahammül edilemez mi? Hangi amaçla imza toplandığını merak ediyoruz. Yönetimin başarılı olunmasından mı korkuluyor? Bazılarının oyuncaklarının elinden alınmasından mı korkuluyor? Ben hiç polemiği seven insan değilim. Birlik beraberliği seven insanım, kargaşa oluşmasını istemem. Ben olsam ama imza vermezdim."


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”