Son Dakika Haberler

Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'nun basın toplantısı

Eklenme Tarihi: 05.06.2014 - 19:55

Hacıosmanoğlu: "Trabzon'da derin bir paralel yapılanma var. Bu derin paralel yapılanma Trabzonspor'u her zaman kendi çıkarı için kullanmıştır" "Trabzonspor'un teknik heyeti net. Kendisi de çalışıyor ama resmi açıklamayı da gerektiği zaman yapacağız" "Olcan Adın konusunda bizim düşüncemiz nettir, önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayan takımda onu da görmek istiyoruz" "Hiçbir Anadolu takımının bu tür cezalar almasından yana değilim"

TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Trabzon'da derin bir paralel yapılanma var. Bu derin, paralel yapılanma Trabzonspor'u her zaman kendi çıkarı için kullanmıştır" dedi.

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener hakkında "güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından iddianame hazırlanması, transferler ve şike sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sadri Şener yönetiminde görev alan yönetim kurulu üyelerinin dün, iddialarına değil de gerçekleri paylaşma adına bir bilgilendirme toplantısı yaptığını ifade den Hacıosmanoğlu, "Seçileli 1 yıl oldu. Seçim öncesinde yıllara dayalı söylemlerimize baktığımızda 'bizim dönemimizde Trabzonspor'da hem siyasi hem ticari menfaatlenme dönemini' kapatacağız. Sorulması gereken hangi hesap varsa, onları soracağız. Hesap sorma vaadiyle geldik ve Trabzonspor sevdalıları da o vaatlerimiz karşılığı bizi Trabzonspor başkanı seçti" dedi.

Hacıosmanoğlu, kendisini hangi Trabzonspor sevdalılarının başkan seçtiğini kamuoyunun bildiğini kaydederek, şöyle devam etti:

 "Tarlasında çalışan, asgari ücretli, devlet memuru olan, Türkiye'nin, dünyanın birçok yerine dağılan, karşılıksız Trabzonspor sevdası olan insanlar seçti, onlara karşı sorumluyuz.  Kamuoyunda bizi eleştirenler bize oy vermedi, başkan seçmedi. Bugünkü eleştirilerini yadırgamıyorum. Onların Trabzonspor üzerinden her zaman hesapları oldu. Bizi sevenlerin Trabzonspor sevdalılarının hiçbir zaman hesabı olmadı. Göreve başladığımızda bağımsız denetçiler tarafından kulübü denetlentip oradan çıkacak olumsuzlukları adli makamlara ulaştıracağımızı söyledim. Kimseyle kişisel çatışmamız, itibarsızlaştırmamız, farklı bir amacımız olmaz. Eski  başkan, yöneticilerle hiçbir ortak noktam, kişisel çatışmam yok ama kulübün menfaatlerini korumak kulübü idare edenlerin asli görevidir."

Kendisini göreve getirenlerin gerçek Trabzonspor sevdalıları olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Bizi tasvip eden Trabzonspor'a seçen insanlar köydeki annelerimiz teyzelerimiz, bacılarımız, kardeşlerimiz şehirde de halk kanadında Trabzonspor'u temsil eden insanlardır, bizi onlar seçti. Bugün üst üste açıklama yapanlar seçmedi. Bizim 10 yılı aşkın süredir söylemlerimiz bunların üzerindeydi. Bizim Trabzonspor sevdalılarıyla yapacağımız tek şey var bu düzen mi devam edecek, bu düzeni mi ortadan kaldıracağız? Evet Trabzon'da derin bir paralel yapılanma var. Bu derin paralel yapılanma Trabzonspor'u her zaman kendi çıkarı için kullanmıştır. Biz aykırı bir başkan ve yönetimiz. Yapılmaması gerekenleri, onların tabiriyle içimizde kalsın dediği yanlışları içimizde barındırmayız. Bunları temizleyip bünyemizden atmak Allah indinde de kul indinde de bizim asli görevimizdir. Bunları yapacağız."

Hacıosmanoğlu, olağanüstü bir genel kurula gitmek için imza kampanyası başlatılacağı yönündeki söylemlerle ilgili olarak "Onlara çağrı yapıyorum. İmza kampanyasını başlatsınlar. Trabzonspor'u yiyen yedirenlerden hesap soruyoruz, 'yanlışları temizleme kalsın' diyecek 1590 imza varsa bizim Trabzonspor'da başkanlık yapmanın, bu zihniyeti temsil etmenin anlamı yok. Ben inanıyorum bugün konuşanların 1590 imzaları olsa kongrede başkan adayı olur, başkan olurlar. Bizim olduğumuz dönemde karın beyazı gibi Trabzonspor'un maddi ve manevi konularda hiçbir zarar görmeyeceğini, görmemesi için elimizden geleni yapacağımızı Trabzonspor sevdalılarının çok iyi bilmesini istiyorum. Cenab-ı Allah kısır döngü içerisinde Trabzonspor'u başarısızlıklara sürükleyen bu devre son vermeyi inşallah bize nasip eder."

Trabzonspor'un duayenlerinin elbette Trabzonspor'a sahip çıkacağını söyleyen Hacıosmanoğlu, "Ama Faruk beye çağrı yapıyorum. Kapılar arkasında organizasyon yapmasın, insanı yönlendirmesin. Milletvekilliği 3 dönemden dolayı bitiyor. Kendisine bir meşgale arıyor. Trabzonspor, zaten her zaman birilerinin meşgalesidir. İstedikleri zaman kullanabilirler. Ama Trabzon'un gerçek sevdalıları bunu tasvip etmeyecek. Ama bugün desin ki 'ben başkanlığa adayım' desin buyursun gelsin, biz de onun önünü açacağız" dedi.

-Teknik direktörümüz var

Hacıosmanoğlu, teknik heyet konusunda ise "Trabzonspor'un teknik heyeti net. Kendisi de çalışıyor ama resmi açıklamayı da gerektiği zaman yapacağız. Kendinden kaynaklanan bir durumdan dolayı..." dedi.

1461 Trabzon'un ligden düşmesine üzüldüğünü ifade eden Hacıosmanoğlu, "İnşallah önümüzdeki sene el birliğiyle layık yere çıkarırız. Ama ben her zaman dedim, Trabzonspor'un Trabzon'da bir pilot takıma ihtiyacı yok. Trabzonspor pilot takım kuracaksa İstanbul veya Avrupa'da kurmak zorundadır. Buradaki bütün profesyonel takımlar Trabzonspor'un pilot takımdır. Taliplisi olursa 1461 Trabzon'u başka birine verip İstanbul veya Avrupa'da pilot takım uygulamalarına başlayacağız" dedi

-"Olcan Adın ile görüştüm"

Hacıosmanoğlu, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarla adı anılan oyuncuları Olcan Adın ile dün bir görüşme yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

" Milli takımın ABD kampından geldi. Biz kendisine 'önümüzdeki sene önemli oyuncularla Trabzonspor şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturuyoruz. Sen de bu takımın bir parçasısın, önemli bir oyuncususun. Bu takımda yer almanı istiyoruz. Biz maddi manevi her türlü şartı yerine getirmeye hazırız. Senin de burada kalmanı istiyoruz. Sözleşmeni uzatmayı istiyoruz' dedik. Kendisi de bir takım nedenlerden aile sorunlarından dolayı ayrılmak istediğini söyledi. Ben de 'ABD'den yeni geldin, 2-3 günde Türkiye'ye adapte olunmuyor. Bir başka ülkeden bir başka ülkeye geliyorsun. 3-5 gün, 1 hafta daha düşün. Kiminle görüşmem gerekiyorsa, ailenle görüşmem gerekiyorsa bu görüşmeleri yapıp senin de olumlu şekilde fikrini çevirmeni Trabzonspor'da kalmanı istiyorum. Trabzonspor'da sevilen bir oyuncunun sürekli İstanbul takımlarına gitmesi hem camianın hem şahsımızı hem de senin gibi değerli bir oyuncunun itibarını zedeler' dedim. Bunu da dikkate alıp karar vermesini rica ettim. Onun dışındaki gelişmeleri yönetim kurulundaki arkadaşlar oturup değerlendireceğiz. Bizim düşüncemiz nettir, önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayan takımda onu da görmek istiyoruz."

Hacıosmanoğlu, şike süreciyle ilgili Fenerbahçe camiasıyla bir sorunlarının olmadığını söyleyerek, "Kupa diye söyleniyor ama bizim derdimiz kupa değil. Bizim elimizden ilk şampiyonluk çalınmadı, benim hatırladığı 4 şampiyonluk. Bizim mücadelemiz bu zihniyetin Türk futbolundan çıkması, bütün takımların eşit şekilde yarışması. Böylesine haksızlık ortada durduğu müddetçe bunun baş mimarı o kulübün başında oturduğu sürece Trabzonspor'un insanlarla herhangi bir iletişim kurma, ortam yumuşatması bizim dönemimizde söz konusu olamaz.  Adalet yerini bulursa o zaman bütün kulüplerle dostsak o camiayla hatta daha iyi dost olacağımızı sanmıyorum" diye konuştu.

Genel kurulda yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını ifade eden Hacıosmanoluu, "Art niyetli, bizi yıpratmaya çalışan medya bunun önünü arkasını keserek 'başkan, kupa Başbakanda' dedi. Bu söylemler Trabzonspor insanına yakışmaz. Siz hakkınızı almanız için hangi mücadeleyi verdiniz.  Emeğimizi çalanlar 60 sene ceza almasın diye imza verdik, yasa değişsin diye" dedi.

Hacıosmanoğlu,1,5 yıllık kiralık olarak kadrolarında bulunan Özer Hurmacı'nın bonservisini alma düşüncesi içinde olduklarını belirtti.

-"Hiçbir Anadolu takımının ceza almasını istemeyiz"

Bir gazetecinin, "UEFA'nın Eskişehirspor ve Sivasspor'a ceza konusundaki kararının bekleniyor.  Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz'a kefilim şeklinde sözünüz vardı. Bu sözünüzden pişman mısınız" şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Hata yaptım ama bir insan 'maç satan ailesini satar' dedikten sonra ben inanmak zorundayım. Onu beyan ettim. Kendisi de 'her yerde emek hırsızı diyorsunuz insanlar bana bakıyor, beni ayır' dedi. Bu cümlelerin sonunda 'ben bu işin içinde yokum ama benim oyuncularıma alttan çalıştılar' ifadesini kullandı. Bugün Semavi, Abdurahman  üzerinden Trabzonspor'u lekelemeye çalışan başkandan istirhamımız alttan futbolculara çalıştılar diyen kişileri açıklasın. Asıl şikeyi temizleyecek sözler onlardır. UEFA, Avrupa'ya hak kazanan Sivasspor ve Eskişehirspor'un Edirne'den öteye gittikten sonra bu soruşturmaya başlattı. Hiçbir anadolu takımının bu tür cezalar almasından yana değilim. Sivas da bizim kardeş şehrimiz. Eskişehir de mevcut başkanı, o da kabul etmiyor yapılanları. Bunlara müsebbip olanlar, bunların bedelini ödemeli. Onlar bedelini ödemeden Anadolu takımlarının ceza alması bizi mutlu etmez."

 


Kaynak: