Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trabzon, Rize, Giresun ve Bayburt'ta öğrenciler karnelerine kavuştu

Artvin ve Gümüşhane'de ise kar nedeniyle karne töreni yapılmadı

Anadolu Ajansı haberine göre;

TRABZON (AA) - Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon, Rize, Giresun ve Bayburt'ta da öğrenciler birinci dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.


Trabzon'da 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle birlikte 140 bin 426 öğrenci karne aldı.


Ortahisar ilçesindeki Cudibey Ortaokulunda düzenlenen törene katılan Vali İsmail Ustaoğlu, öğrencilere karnelerini dağıttı.


Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin ve ülkenin geleceği açısından çocukların her alanda en güzel şekilde yetişmelerinin önem arz ettiğini söyledi.


Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine donanımlı şekilde yetişmiş çocuklar sayesinde çıkacağını vurgulayan Ustaoğlu, bu nedenle geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmelerinin en temel görevleri olduğunun altını çizdi.


Vali Ustaoğlu, öğrencilere de şöyle seslendi:


"Bugün burada sizlerin karne sevincine ortak oluyoruz. Notlarınız çok iyi veya zayıf da olabilir ama önemli olan heyecanla ve inançla çalışmaya devam etmektir. Bu şekilde çalıştıktan sonra aşılamayacak hiçbir engel yok. Kendinize güvenmeyi hiçbir zaman bırakmayın. Ara tatil sürecinizde bol bol dinlenin, tatilinizi verimli geçirin. Sizleri tebrik ediyorum, ailelerinizle birlikte güzel bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum."


Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş'ın da katıldığı tören, öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı serginin açılmasının ardından sona erdi.


- Rize


Rize'de 57 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.


Vali Kemal Çeber, beraberindeki Belediye Başkanı Rahmi Metin ve İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ile Vakıflar İlköğretim Okulunda öğrencilere karne verdi.


Çeber, törenin ardından gazetecilere, Rize'de bir haftadır devam eden yoğun kar yağışı ve buna bağlı riskler nedeniyle öğrencilere bir kaç gün üst üste tatil verdiklerini söyledi.


Bugün karne töreni olması nedeniyle okulları açık tuttuklarını ifade eden Çeber, " 'İsteyen öğrenciler gelsin' dedik. Gördük ki herkes gelmiş. Bütün öğrencilerimiz heyecanlıydı. Karnelerini verdik, tatilde neler yapacaklarını konuştuk. Gördük ki yüz yüze eğitimsiz olmuyor. Yüz yüze eğitimi sonuna kadar zorlayacağız. Verilen yüz yüze eğitim kararlarının da ne kadar doğru olduğunu teyit etmiş olduk." dedi.


Belediye Başkanı Metin ise Rize'de yaklaşık 57 bin öğrencinin karne heyecanına ortak olduklarını aktardı.


- Bayburt


Bayburt'ta ise 14 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Cüneyt Epcim, Cumhuriyet İlkokulunda organize edilen törende öğrencilere karnelerini dağıttı ve çeşitli hediyeler verdi.


Öğrencilere iyi tatiller dileyen Epcim, bol bol dinlenmelerini tavsiye etti, dijital oyunlara çok vakit harcamamalarını istedi.


- Giresun


Giresun'da da karne töreni gerçekleştirildi.


Vali Enver Ünlü, Yeşil Giresun İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini dağıttı.


Ünlü, "Fedakar öğretmenlerimizin yoğun gayretleri, velilerimizin desteği ve sevgili öğrencilerimizin emeğiyle bir dönemi daha geride bıraktık. Unutmayalım, çocuklarımızın bizlere getirebileceği en güzel karne gülen yüzleridir." diye konuştu.


Giresun genelinde 67 bin 831 öğrenci karne heyecanı yaşadı.


Artvin ve Gümüşhane'de ise kar nedeniyle karne töreni yapılmadı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English