Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trabzon'da çocuk istismarı davaları tartışıldı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Gökçen Taner: "Biz hukukçular, kanunları yaparken bir araya geliyoruz veya kanunları yapıldıktan sonra tartışıyoruz. Kendi sahamızda hep bir tartışma yapıyoruz fakat bu tartışmanın ne kadar temelli olup olmadığını anlamak için dönüp bir de aslında hekimlere, pedagoglara ve sosyal çalışmacılara 'Biz böyle düşünüyoruz ama haklı mıyız?' diye sormamız gerekiyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TRABZON (AA) - Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneğince (KİKAP) "Çocuk İstismarı Davalarında Failin de Çocuk Olması Durumunda Yasal Değişiklik Önerileri" konulu panel, Trabzon'da yapıldı.


Dernek Başkanı Nilgün Turan, bir otelin toplantı salonundaki panelin açılışında yaptığı konuşmada, çocuk istismarının önlenmesi için çalışan bir dernek olduklarını söyledi.


Panelde çıkacak sonuçları, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'ya rapor halinde sunacaklarını belirten Turan, panelin düzenlenmesine destek sağlayan Trabzon Valiliği ve Trabzon Barosu'na teşekkür etti.


Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez de hukukçular olarak, paneli önemsediklerini dile getirdi.


Kenya'nın başkenti Nairobi'den katılan kadın ve kız çocuk hakları savunucusu Elizabeth Nwadye, çocukları seven ve koruyan bir toplumun insanlıkla gelişip büyüyüp denge sağlayacağına işaret ederek, Kenya'nın bağımsızlığından beri çocuk haklarını koruma yönünde çok büyük gelişmeler sağlandığını aktardı.


Açılış konuşmalarının ardından panel konuşan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahri Gökçen Taner, çıkan kanunlarda hukukçuların yaşadıklarını anlattı.


Hukukçuların, kanunları yaparken bir araya geldiklerini veya kanunları, yapıldıktan sonra tartıştıklarını kaydeden Taner, şunları kaydetti:


"Kendi sahamızda hep bir tartışma yapıyoruz fakat bu tartışmanın ne kadar temelli olup olmadığını anlamak için dönüp bir de aslında hekimlere, pedagoglara ve sosyal çalışmacılara 'Biz böyle düşünüyoruz ama haklı mıyız?' diye sormamız gerekiyor. Biz kendimize fazla güvendiğimiz için olsa gerek bunu fazla yapmıyoruz. Doğal olarak da ortaya çıkan sonuçların hayati gerçekliğiyle uyuşup uyuşmadığı konusunda birtakım şüpheler ortaya çıkıyor."


İzmir Barosu avukatlarından Murat Aydın, çocuk istismarında iki temel konu üzerinde durulması gerektiğini belirterek, birincisinin hukuki meşruiyet, ikincisinin ise toplumsal meşruiyet olduğunu söyledi.


Aydın, Türkiye'de 2016 yılında resmi olarak evlendirilen çocuk sayısının 28 bin 956 olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 30 bin çocuk resmi olarak evlendirilmiş. Trabzon'da ise durum sevindirici. Tunceli'den sonra Trabzon'un resmi çocuk evliliklerinin en düşük olduğu 2. il olduğunu söyleyebiliriz." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English