Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trabzon'a hasat için geleceklere "Fındıksız da olmaz, tedbirsiz de" uyarısı

TTB Başkanı Eyyüp Ergan: "Olumlu beklentiler içerisinde olduğumuz, morallerin yüksek olduğu bir fındık sezonunda herkesi yaz sıcaklarının rehavetine kapılmadan Kovid-19 tedbirlerine uymaya davet ediyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TSİAD) Başkanı Sırrı Eren, fındık hasadı için il dışından gelecek vatandaşlara, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı dikkatli olmaları için "Fındıksız da olmaz, tedbirsiz de" sloganıyla çağrıda bulundu.


Ortak yazılı açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TTB Başkanı Ergan, 8 Ağustos itibarıyla yeni fındık sezonunun açılacağını anımsattı.


Bu sene dünya ve ülke olarak Kovid-19 sebebiyle zor günler yaşandığına dikkati çeken Ergan, "Kişilerin birbirine bulaştırmaması, şehir genelinde bir sıkıntı yaşanmaması noktasında başta şehir dışından gelmekte olan üreticilerimiz olmak üzere tüm halkımız hasat sürecinde çok dikkatli olmalıdır. Bu sebeple TSİAD ile 'Fındıksız da olmaz, tedbirsiz de' sloganıyla kampanya organize ettik." ifadesini kullandı.


Ergan, çalışma kapsamında halka Kovid-19 salgını çerçevesinde uyarılarda bulunduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"Bu çalışmadaki amacımız fındık hasadı süresince maske, mesafe, temizlik kuralına dikkat çekmek, halkımızı bu konuda bilinçli davranmaya, bu salgını küçümsememeye davet etmektir. Son dönemde ülkemizdeki vaka sayılarında artış görülmektedir. Başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere pek çok sağlık görevlisi ve doktor açıklamalar yapmaktadır. Bu açıklamalar bize işin ciddiyetinin devam ettiğini göstermektedir. Olumlu beklentiler içerisinde olduğumuz, morallerin yüksek olduğu bir fındık sezonunda herkesi yaz sıcaklarının rehavetine kapılmadan Kovid-19 tedbirlerine uymaya davet ediyorum."


- "Herkesi maske, mesafe, temizlik kuralına uymaya davet ediyorum"


TSİAD Başkanı Eren ise gerek normalleşme süreci gerekse yaz sıcaklarının artmasıyla halkta rehavetin göze çarptığını belirterek, "Şehrimizde son günlerde artan vaka sayısını tersine çevirmek, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine göre yakalamış olduğumuz iyi istatistikleri sürdürmek, bunun mücadelesini vermek bizlerin elindedir." değerlendirmesinde bulundu.


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna fındık fiyatlarını açıkladığını anımsatan Eren, "Kamuoyunda genel bir memnuniyet yarattığı gözükmektedir. Bu memnuniyetin sağlık açısından bir mutsuzluğa dönüşmemesi temennisiyle fındık ayı ağustosta 'Fındıksız da olmaz, tedbirsiz de' diyor, herkesi yaptığı her işte maske, mesafe, temizlik kuralına uymaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English