Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi ayrıntıları duyuruldu

Kısa açıklama : Dar gelirli vatandaşların hayalindeki evlere kavuşmasını sağlamayı ön gören TOKİ 100 bin sosyal konut projesi ayrıntıları duyuruldu. Proje ''Her Yıl 100 bin Sosyal Konut'' ismiyle vatandaşın kullanımına sunuluyor.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi ayrıntıları duyuruldu

Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için hazırlanan ‘’Her Yıl 100 bin Sosyal Konut’’ projesi ile ilgili hazırlıklar yapılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrıntılarını paylaştığı sosyal konut projesi için 2020 yılı itibariyle her yıl 100 bin sosyal konut vatandaşlara sunulacak. 81 ilde düzenlenecek proje kapsamında mahalle kültürünü yansıtacak unsurları barındıran bir mimari kullanılacak.
 

Haberport.com da yer alan güncel habere göre 2020 yılında inşasına başlanacak sosyal konutlar yatay mimari yöntemiyle inşa edilecek. Binalar en fazla 4 katlı olacak ve mahalle kültürünü yaşatacak ve devam ettirecek unsurlara sahip olacak.
 

Başvuru şartları nelerdir?
 

Haberport da yer alan son dakika habere göre vatandaşlar 15 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurularını yapacaklar. Daha önce TOKİ’den ev satın almış, üzerine taşınmaz bulunan veya hane halkının aylık geliri 5 bin 500 TL’den daha fazla olanlar başvuru yapamayacaklar. Başvuruda bulunacak vatandaşların T.C. vatandaşı olması, projenin bulunduğu il ve ilçe sınırında en az 1 yıl ikamet etmiş olması, başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması şartları aranmaktadır.
 

Sosyal konut projeleri fiyatları
 

Güncel haber kaynaklarında yer alan bilgilerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara da yer verildi. Buna göre projeler aylık 894 TL’den başlayan taksitlerle vatandaşa sunulacaklar. 240 ay vadelerde yüzde 10 peşinat talep edilecek. 2+1 konutlar 75-85 metrekare, 3+1 konutlarsa 100 metrekare olarak inşa edilecek. 2+1 konutlar 140 bin TL-180 bin TL, 3+1 konutlar 160 bin TL-210 bin TL fiyatlarla satışa sunulacaklar.
 

Sosyal konut başvuru kanalları nelerdir?
 

Projelere başvuru yapacak vatandaşlar başvurularını Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası üzerinden yapacaklar. 100 bin sosyal konut projesi için başvurular 15 Aralık 2019 günü başlayacak, 15 Ocak 2020 günü tamamlanacak. Başvuruda bulunacak vatandaşlar; 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için 1000 TL başvuru ücreti ödeyecekler. Kura eğer şahsınıza isabet ederse, yatırdığınız tutar peşinattan düşürülecek. Eğer kura çıkmazsa yatırdığınız tutar aynı banka üzerinden hesabınıza iade edilecektir.
 

100 bin sosyal konut için peşinat tutarları
 

Haberport.com da bulunan güncel habere göre 2+1 konutlar için 14 bin-18 bin TL, 3+1 konutlar için 16 bin-22 bin TL peşinat ödemesi yapılması gerekecek. Projelere asgari ücretliler ve emeklilerle birlikte diğer dar gelirli vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. Maddi olanaksızlıklar içerisinde olan vatandaşlar sosyal konut projesiyle hayalindeki eve kavuşacak.
 

Kaynak : https://haberport.com/ekonomi/toki-100-bin-sosyal-konut-projesi-basvuru-sartlari-ve-tarihleri-h23293.html


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English