Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TOBB Serbest Bölgeler Meclisinden yatırımcı çekmek için "tanıtım atağı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Serbest Bölgeler Meclisi bünyesinde, serbest bölgelerin hedef pazarlarda daha etkin duyurulması amacıyla tanıtım grubu oluşturuldu.


TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, 18 serbest bölge kurucu ve işletici şirketin bir araya gelmesiyle kurulan tanıtım grubu, serbest bölgelerin hedef pazarlarda tanıtılmasında rol almayı ve Türkiye'nin üretime dayalı ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesine öncü olmayı amaçlıyor.


TOBB Türkiye Serbest Bölgeler Meclisi Tanıtım Grubu, Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Emel Emirlioğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu ve TOBB Türkiye Serbest Bölgeler Meclisi Başkanı Edvar Mum'un katılımıyla yapılan toplantıda faaliyet planı açıklandı.


- Hedef yatırımcıları çekmek


TOBB Türkiye Serbest Bölgeler Meclis Başkanı Mum, burada yaptığı açıklamada, 2022 yılı aksiyon planı çerçevesinde, özellikle bölgesel yatırım ajansları ve ticaret müşavirleri ile ortak hareket ederek belirlenmiş sektörlere yönelik tanıtım faaliyetlerine odaklanacaklarını bildirdi.


Yurt içi ve dışında yerleşik meslek örgütlerinden serbest bölgelerle ilgili sürekli bilgi istendiğine işaret eden Mum, bu süreçte yatırımcı firmaları beklemektense, fiilen yapılacak yerinde ziyaretlerle yeni yatırımcıları çekme hedefinde olduklarını aktardı.


Tanıtım grubu tarafından söz konusu toplantıda yapılan bilgilendirmede, serbest bölgelerin toplam ticaret hacminin yüzde 70'inin üretime dayalı ihracat şeklinde gerçekleştiği belirtilirken, ülke içinde serbest bölgeleri ve yarattığı katma değeri daha doğru konumlandırmak adına, özellikle sivil toplum örgütleri ile iş birliğinin artırılacağı ifade edildi.


Bilgilendirmede, hızlandırıcı kümelenme çalışmaları, seminer, yabancı temsilcilik ve dış ticaret müşavirlerinin düzenli ziyaret edilmesi gibi faaliyetlerin artırılacağı anlatıldı.


Çalışmalar kapsamında, Türkiye'deki serbest bölgelerde yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yönelik farklı dilleri içeren bir internet sitesinin oluşturulması ve başta EMEA olarak ifade edilen Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına yönelik kapsamlı ve birebir tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English