Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİP Genel Başkanı Baş: "Seçim, Siyasi Partiler Kanunu'nu tartışıyorsak ilke tartışacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, "Seçim, Siyasi Partiler Kanunu'nu tartışıyorsak ilke tartışacağız. Hangi ilkeleri savunuyorsunuz? Siz bütün bu düzenlemeleri, sadece o an için işinize ne geliyorsa ona uygun yapıyorsunuz." dedi.


Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunun, salgın nedeniyle verdiği aranın ardından bugün mesaiye başlayacağını anımsattı.


Genel Kurulun gündemindeki konular ile basında tartışılan konuların hiçbirisinin, Türkiye'deki milyonlarca işçinin, emekçinin, yoksulun, gencin, kadının ihtiyaçlarıyla bir ilgisinin olmadığını öne süren Baş, "İktidar yine aynı oyunu oynuyor. Yine sadece kendisi açısından önemli gördüğü birtakım yasal düzenlemeleri yapmak üzere Meclis açılmış durumda." dedi.


Kamu bankalarının, büyük müjdeyle halka krediler vereceğini açıkladığını hatırlatan Baş, insanların, dayanılmaz derecede açlık ve yoksullukla boğuştuğunu gören iktidarın, onları borçlandırdığını savundu.


- "Geride kalan dönemde bütün transferleri siz yaptınız"


Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, TBMM İçtüzüğü ve milletvekili transferlerinin tartışıldığını dile getiren Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Etik denilerek pazarlanıyor. Etik dedikleri şey ne? 'Milletvekili transferleri' diye kendilerinin etik dışı tarif ettiği bir başlık var. 27. Dönem parlamentosundayız. Bu parlamentoda milletvekili transferleri bahsinde ne olmuş? 2 TİP milletvekili HDP listesinden girmiş daha sonra kendi partilerine katılmışlar. 2 Saadet Partisi milletvekili CHP listelerinden girmiş. Demokrat Parti 1 vekilini İYİ Parti listelerinden sokmuş ve BBP de 1 milletvekilini AKP'den sokmuş. Sanıyorum buraya ilişkin bir tartışma yok. Bu partiler yasaların izin verdiği bir biçimde başka bir parti üyesi olmakla beraber başka bir partinin listesinden girmişler. Buna ilişkin herhalde kimsenin bir itirazı yok. Peki tartışılan ne? Milletvekilinin bir ittifaktan diğer ittifaka geçişidir. Bakalım ne olmuş; Millet İttifakı'nın bir parçası olan İYİ Partiden seçilen 2 milletvekili geride kalan iki yıl içerisinde Cumhur İttifakı'nın bir parçası AKP saflarına geçmiş. İYİ Partiden seçilmiş bir diğer milletvekili de MHP'ye geçmiş. 'Biz bu vekil transferlerini doğru bulmuyoruz, etik değil' tartışması yapan ittifak, süreç içerisinde parlamentoda gerçekleşen tek ittifaklar arası transferi yapmış. 3 milletvekili oradan o tarafa transfer olmuş. Bu geride kalan dönemde bütün transferleri siz yaptınız. Seçim, Siyasi Partiler Kanunu'nu tartışıyorsak ilke tartışacağız. Hangi ilkeleri savunuyorsunuz? Siz bütün bu düzenlemeleri sadece o an için işinize ne geliyorsa ona uygun yapıyorsunuz. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye dünyada eşi benzeri olmayan ucube bir sistem kurdunuz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English