Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİMAV 8. Geleneksel Hikaye Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 8. Geleneksel Hikaye Yarışması'nda dereceye giren imam hatipli öğrencilere, ödülleri törenle verildi.

TİMAV 8. Geleneksel Hikaye Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, yarışma ile, imam hatiplilerin bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmelerinin amaçlandığını söyledi.

Öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarmak için bu organizasyonların fırsat olduğunun altını çizen Öksüz, şöyle konuştu: 

"Türkiye'nin ve Müslümanların imam hatiplere ihtiyacı olduğunu söyleyenlere ilavede bulunayım, imam hatipliye insanlığın ihtiyacı var. Veda Hutbesi'nde Peygamber Efendimiz, 'Ey insanlar' diye hitap ediyor. Bu hitabın altını dolduracak olanlar da imam hatip neslidir. İmam hatiplilik, beyaz bir gömlektir, bunu kirletmeyeceğiz. İmam hatiplilik, sınıflara hapsedilecek, akademik başarılarla sınıflandırılacak bir eğitim değildir. İmam hatipli öncüdür, önderdir, önüne hangi engel gelirse gelsin Allah'a dayanır, saye sarılır ve hikmeti arar. Hikaye yarışmasına katılanlara teşekkür ediyor, derece elde edenleri tebrik ediyorum." 

Öksüz, 28 Şubat post modern darbe sürecinde imam hatiplerin ve başörtülülerin büyük mağduriyetler yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Allah'a hamdolsun zulüm baki olmadı. Bugün imam hatiplinin olmadığı devlet makamı yoktur. Başta da şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. 28 Şubat sürecinin izleri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ekip arkadaşlarının mücadelesiyle bir bir silindi. Bugün başörtülü askerimiz, polisimiz ve bakanımız var. Sakallı devlet memurumuz da var. Birçok şey insanlık adına normalleşmiş durumda. İşte bunu bir imam hatipliye borçluyuz. Bunu Rabbimizin lütfuna borçluyuz."

“Biz bütün ümmetin bütün insanlığın umudu olan bir milletiz”
Tüm dünyada İmam Hatiplilere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Bir İmam Hatipli olarak, TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi olarak ev sahipliği yapmaktan, bu projeye destek vermekten duyduğum gururu ifade etmek istiyorum. Belediyeler olarak çok hizmet üretiyoruz. Alt yapıdan üst yapıya, spordan kültüre, sosyal hizmetlere kadar çok sayıda iş üretiyoruz ama en önemli yaptığımız iş eğitime katkı sunan, eğitimin seviyesini yükselten, gençlerimize dokunan işler. İşte bu hikaye yarışması da bu işlerden bir tanesi. 8 yıldır bu hikaye yarışmasına destek vermekten son derece mutluyuz.İmam Hatip gençliğinin üzerinde çok büyük bir sorumluluk var ben sorumlu olduğumuz coğrafyayı yeryüzü coğrafyası olarak ifade ediyorum. İmam Hatip gençliğinin bu sorumluluğun bilincinde olmalarını ve buna göre kendilerini donatmaları buna göre kendilerini hazırlaması gerekiyor.İlmen, fennen ve ahlaken en yüksek seviyede gençler olarak eğitim hayatını bitirip iş hayatına, sosyal hayata kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Biz elimizden gelen gayreti sizlere destek olmak için gösteriyoruz. Sizlerden de bu konuda her zaman her zeminde en üst seviyedeki gayretleri bekliyoruz. Çünkü sorumluluğumuz büyük biz bütün ümmetin ve bütün insanlığın umudu olan bir milletiz. Bu noktada elhamdülillah bugün güzel bir yerdeyiz geçmişe baktığımızda şu an içinde bulunduğumuz şartlar ve sahip olduğumuz imkanları öncesiyle kıyaslamamız mümkün değil. Ben tekrar bu yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik ediyorum ve bu yarışmayı düzenleyen başta  genel başkanımıza ve  heyete teşekkür ediyorum. yarışmada ödül almak değerli ama önemli olan bu yarışmaya katılmış olmak ve bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da: “İmam Hatipli olarak hepimizin sorumluğu büyük bütün ümmetin bizim ülkemizden beklentisi ve umudu var ecdadımız bizlere bu emaneti bıraktı çünkü. O sebeple herkes bir birey olarak bir öğrenci olarak anne baba olarak ben ne yapabilirim sorusunu kendimize sorarak bu davaya sahip çıkacağız. TİMAV’a bu noktada sorumluluklarımızın farkındalığını oluşturması adına teşekkür ediyorum. yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi ve katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


Programa, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Yarışmada; Sümeyye Kalkan birinci, Şevval Aydoğan ikinci ve Abdullah Selman Pullu üçüncü seçildi.

Programda, dereceye girenlere ödülleri, protokol üyelerince verildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English