Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİM Sektörler Konseyi Üyesi Çetinkaya: "Sanayi üretiminde daha pozitif rakamlar bekleniyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, yılın geri kalan aylarında hem aylık hem de yıllık sanayi üretiminde pozitif rakamlar görmeyi beklediklerini söyledi


TİM Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada,12 aydır süren negatif seyrin eylül ayı itibarıyla sona erdiğini bildirdi


Sektör gruplarına bakıldığında eylülde sermaye malı üretiminin genel endeksin üzerinde artış göstermesinin dikkati çekici olduğunu belirten Çetinkaya, "Buna bağlı olarak ara malı üretiminde de bu yükselişin ekim ayı itibariyle başlamasını bekliyoruz. Sermaye malı üretimindeki yüksek artış oranı önümüzdeki aylara ilişkin olumlu beklentileri de destekliyor. Yüksek teknoloji grubunda ise aylık değişim yüzde 12,5 ve yıldan yıla değişim yüzde 51,1 seviyesinde. Katma değeri yüksek ürünlerin toplam sanayi üretimi içerisindeki payının artması da diğer bir olumlu gelişme." ifadelerini kullandı.


Çetinkaya, "Eylül ayına ilişkin PMI rakamları ve güven endeksleri eylül ayında geri dönüşün başlayacağını göstermekteydi. Yılın geri kalan aylarında da hem aylık sanayi üretiminde hem de yıllık sanayi üretiminde pozitif rakamlar görmeyi bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Ekim ayına ilişkin açıklanan öncü verilere bakıldığında hem imalat güveni, hem tüketici güveni hem de ekonomik güven endeksinin eylüle göre yükseldiğini dile getiren Çetinkaya, benzer şekilde kapasite kullanım oranının ekimde eylülün üzerinde gerçekleştiğini aktardı.


Çetinkaya şu ifadeleri kullandı:


"Diğer yandan Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin etkisi piyasaya net şekilde yansımaya başladı. Eylül ayında bunu daha sınırlı olarak görmüştük çünkü eylülde ortalama ticari kredi faizleri yüzde 18'lerdeydi. Ekim ayında ise bu ortalama yüzde 16'ya geriledi. Kasım ayında yüzde 14'lere kadar gerilediğini göreceğiz. Dolayısıyla her gelen yeni verinin bir öncekinden daha iyi olacağı aylar bizi bekliyor."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English