Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİKA'dan gelişmekte olan ülkelere "temiz üretim teknolojileri" eğitimi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ve TÜBİTAK BUTAL iş birliğinde, Bangladeş, Cezayir, Eritre, Etiyopya, Filistin, Kenya, Mali, Moğolistan, Pakistan, Somali, Sudan, Tanzanya ve Tunus'tan katılan toplam 23 kursiyere "Dericilik Endüstrisinde Temiz Üretim Teknolojileri" adlı uluslararası eğitim verildi.


TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, gelişmekte olan ülkelerin sürdürülebilir üretim teknolojileri alanındaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla TİKA, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ve TÜBİTAK BUTAL iş birliğinde düzenlenen uluslararası eğitim programı kapsamında kamu kurumları, kalkınma idareleri ve teknoloji enstitülerinde görevli 23 uluslararası kursiyere İzmir, Bursa ve İstanbul'da “Dericilik Endüstrisinde Temiz Üretim Teknolojileri” eğitimi verildiği belirtildi.


Kursiyerler, teorik konuların yanı sıra üretim teknolojilerine ilişkin uygulamalı eğitimler aracılığıyla tecrübe edindi.


Eğitim kapsamda İstanbul CNR Expo Merkezi'ndeki 62. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı'nı ziyaret eden katılımcılara üretimin dış ticaret ve pazarlamayı nasıl yönlendirdiği anlatıldı.


Ayrıca İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ), Torbalı, Menemen ve Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi bölgelerindeki deri fabrikaları ve atık su arıtma tesislerinde gerçekleştirilen teknik incelemeler aracılığıyla kursiyerlere Türkiye'nin üretim teknolojileri alanındaki tecrübeleri aktarıldı.


Deri işletmelerinde temiz üretim ve atık yönetimi alanlarındaki sürdürülebilir yenilikçi teknolojiler hakkında bilgi edinmek üzere Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen 5. Uluslararası Deri Mühendisliği Kongresi'ne de katılan kursiyerler, TÜBİTAK BUTAL tarafından laboratuvar ortamında düzenlenen test ve analiz eğitimlerinde pratik yapma şansı buldu.


TİKA, UNIDO, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen kapanış töreninde, sundukları eğitim sonu raporlarının ardından sertifikalarını alan katılımcılar, ülkelerinin insan gücü verimliliğini artıracak ve rekabet kabiliyetlerini yükseltecek bu uluslararası eğitimin çok faydalı olacağını belirterek Türkiye'ye ve ilgili kurumlara teşekkür etti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English