Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİKA'dan Afgan öğretmenlere STEM eğitimi

Anadolu Ajansı haberine göre;

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 80 Afgan öğretmene Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitim Programı (STEM) alanında eğitim verildi.


Eğitim sonunda düzenlenen sertifika törenine Kabil İl Eğitim Müdürü Ahmad Zamir Guvara, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Müsteşarı Atasay Erongun, Eğitim Ataşesi Mehmet Kiraz, Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Ülke Direktörü Şakir Voyvot, Yunus Emre Enstitüsü Kabil Müdürü Selçuk Doğan, Türk Kızılay Afganistan Delegasyon Başkanı Vural Can Kural, TİKA Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, eğitici ve kursiyerler katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin Kabil Büyükeçiliği Müsteşarı Erongun, Türkiye ve Afganistan arasında bin yıllara dayanan güçlü kardeşlik bağlarının bulunduğunu, son yüzyılda Mustafa Kemal Atatürk ve Şah Amanullah Han arasındaki dostluk ilişkileri sonucunda bu bağın daha da güçlenerek perçinleştiğini söyledi.


Türkiye'nin son 18 yılda Afganistan'a çeşitli alanlarda kalkınma yardımları yaptığını ifade eden Erongun, Afganistan'ın Türkiye'nin en çok kalkınma yardımı yaptığı ülke olduğunu, bu yardımların ulaştırılmasında TİKA'nın önemli rol üstlendiğini belirtti.


Erongun, Türkiye'nin, Afganistan'daki eğitime büyük önem verdiğini, bu çerçevede hem Büyükelçilik yan birimleri vasıtasıyla hem de Türkiye'deki üniversitelerde yükseköğrenim burslarıyla bu yardımlarına devam ettiğini kaydetti.


''TİKA'nın Trakya Üniveritesi ile başlattığı Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi Programı'nın (STEM) ilk neticelerini almaktayız.'' diyen Erongun, nisan ayında 23 öğretmenin eğitimiyle başlayan sürecin bugün 80 mezun verdiğinin altını çizdi.


Erongun, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin bu bilgileri yeni nesillere de aktarmasını beklediklerini vurguladı.


Kabil il Eğitim Müdürü Guvara da iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerin derinliğine değinerek Türkiye'nin gerek eğitim alanında gerekse de diğer alanlarda yaptığı yardımlarla Afganistan'ın en sadık dostu olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.


TİKA Kabil Koordinatörü Çal ise STEM hakkında bilgi vererek ''Bundan sonraki süreçte de Afganistan'ın öğretmen kadrosuna bu eğitimi kazandırmayı hedefliyoruz.'' dedi.


Törenin sonunda eğitimi başarıyla bitiren öğretmenlerin sertifikaları takdim edildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English