Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Japonya Büyükelçilik Ödülü aldı

ürk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'ya, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik katkılarından dolayı Japonya hükümeti tarafından “Japonya Büyükelçisi Ödülü” verildi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Japonya Büyükelçilik Ödülü aldı
Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği resmi konutunda yapılan ödül tevdi törenine Büyükelçi Akio Miyajima, Dışişleri Bakanlığı Kuzey Amerika Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Tugay Tuncer ile çok sayıda davetli katıldı. 

Törende Türkçe ve Japonca konuşan Miyajima, "Sayın Aycı, 2011 yılında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine aktif olarak katkı sağlamış, 500'ün üzerinde Japon firmasını Türkiye'deki yatırım ortamı, teşvikler ve destekler konusunda bilgilendirerek yatırım ortamı konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması için büyük çaba sarf etmiştir." ifadelerini kullandı.

Aycı'nın THY'deki görevine geldiği tarihten itibaren de iki ülke ilişkilerini geliştirme konusunda aktif faaliyetlerde bulunduğunu belirten Miyajima, "2019'da gerçekleşen Japonya'da Türk Kültürü Yılı etkinlikleri kapsamında 'Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu'nda Lale Geleneği" sergisi için Topkapı Sarayı hazinelerinin ulaştırılmasına katkı sağladı." dedi

Miyajima, sözlerini, "Japonya ve Türkiye coğrafi olarak uzak olsalar da kalplerimiz yakındır. Yani iki devlet tek yürek." diyerek tamamladı.

THY gelecek yıl Osaka uçuşlarına başlayacak

Aycı da konuşmasında, Türkiye ile Japonya arasında uzun yıllara dayanan dostluk ilişkisi bulunduğuna işaret ederek "Türk ve Japon halkları kalben birbirine çok yakındır. Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un 1890'da Japonya'yı ziyareti ve ardından uluslarımız arasında güçlü bir bağ oluşturan trajedinin meydana gelişinden bu yana Türkiye'de Japonya'ya ve halkına sempati duyulmaktadır. Farklı vesilelerle ziyaret ettiğim Japonya'da da Türkiye'ye karşı aynı yakınlığı şahsen gözlemledim." diye konuştu.

THY'nin 31 yıldır Japonya'ya uçuşlar yaptığını hatırlatan Aycı, Tokyo'daki Haneda Uluslararası Havalimanı'nın da THY'nin güzergahları arasına eklenmesinde Miyajima'nın önemli katkıları olduğunu söyledi.

Aycı, gelecek yıl THY'nin Tokyo'daki iki havalimanının ardından Osaka uçuşlarına başlayacağını da aktardı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English