Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Teröre 'soğuk darbe' 7 binin üzerinde operasyonla vurulacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütüne yönelik sonbahar-kış operasyonlarına 1 Ekim'den itibaren başladıklarını, bu kapsamda 7 bin 400'ün üzerinde operasyon düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Teröre ’soğuk darbe’ 7 binin üzerinde operasyonla vurulacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'taki temasları kapsamında beraberinde Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı yemekhanesinde askerlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Askerlere hitaben konuşan Soylu, ülke ve millet adına büyük bir mücadele gerçekleştirildiğini belirtti. "Geleceğimizi terör örgütüyle köşeye sıkıştırmak isteyenlere terörle mücadeleyle büyük bir cevap veriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle 15 Temmuz sonrası ortaya konulan terörü kaynağında yok etme, kurutma stratejisi ve sürekli operasyonlar bize bugün sonuç aldırıyor. Kara, kapan, yıldırım operasyonları terör örgütüne nefes aldırmıyor." diyen Soylu, ilkbahar ve yaz operasyonlarının planladıklarının yüzde 43 üzerinde tamamlandığını söyledi.

Sonbahar- kış operasyonları 1 Ekim'de başladı 
Soylu, "Şimdi terör örgütüne yönelik sonbahar-kış operasyonlarına 1 Ekim'den itibaren başladık. Bu kapsamda 7 bin 400'ün üzerinde operasyon düzenlemeyi planlıyoruz. Terör örgütünü of ligi gibi düşünün, köşeye sıkıştırdık, vurdukça vuruyoruz. Mecali, kaçacak yerleri kalmadı. Artık siz de şahitsiniz." diye konuştu.

"Yaklaşık 15 gün önce sözde Botan saha sorumlusu, 3 gün önce de Diyarbakır Lice'de özel güç sorumlusu müstahakını buldu. Bilmenizi istiyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızdan, erimize, uzman çavuşumuza ve subayımıza, yüzbaşımıza, binbaşımıza, teğmenimize, generalimize kadar herkes büyük bir inanç içerisinde mücadelesini sürdürüyor. Bu topyekun bir mücadeledir. Böyle olduğu için terör örgütü sökülmektedir." ifadelerini kullanan Soylu, dün gece bir PKK'lı teröristin ikna yoluyla teslim olmasıyla teslim olan terörist sayısının 174'e ulaştığını aktardı.

Terör örgütüne katılımın bu yıl 42 olduğuna dikkati çeken Soylu, terör örgütünün kendi arasında irtibat kuramadığını, telsizle konuşmaktan korktuğunu, telsiz konuşması sayısının en düşük seviyede olduğunu bildirdi.

"Hep birlikte omuz omuza mücadele veriyoruz"
Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunlar doğru strateji izlediğimizi, doğru süreç yönettiğimizi, Allah'ın izniyle inşallah sonucu da en yakın zamanda alacağımızı göstermekte. Sahaya öyle bir basıyorsunuz ki terör örgütünün sökülmesini, terör örgütünden kaçışları, kurulan irtibatlar sonucu teslimleri artırıyor, terör örgütüne katılımları tamamen durduruyorsunuz. Şimdi sonbahar-kış operasyonları başladı. Bunları değerlendirmek için buradayız. Kaçacak delik bulamamalılar. Neredeyse gidip üzerlerine basmalıyız. Cudi'nin kalbine girdik. Şimdi Cudi'yi fellik fellik arayıp, taramalı, bunları bir vesileyle bir daha bu alanda yaşayamaz hale getirmeliyiz. Ya teslim olacaklar ya kaçacaklar ya da etkisiz hale getirilecekler. Başka çareleri olmayacak."

İlkbahar-yaz operasyonlarında, "Kıran", "Kapan" ve devam eden "Yıldırım" operasyonlarında ortaya konulan performansın, inancı, kararlılığın ve işbirliğinin en yüksek noktaya taşınacağı yeni bir döneme girildiğini ifade eden Soylu, bu konuda imkan, kabiliyet ve kapasitenin en üst noktada olduğunu vurguladı.

Soylu, "Allah'a şükürler olsun araçlarımız, gereçlerimiz, yerli mühimmatlarımız, İHA'larımız, SİHA'larımız var. Bir taraftan jandarmamız bir taraftan özel harekatımız, polisimiz bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bir taraftan güvenlik korucularımız hep birlikte omuz omuza mücadele veriyoruz. Sadece burada değil sınır dışında Hakurk, Avaşin, Metina, Zap'ta dışarıya bastıkça, tamamen akılları dağılmakta ve sıkışmaktalar." şeklinde konuştu.

Terörle mücadelede kararlılık mesajı 
Türkiye'de ve sınır ötesinde kararlılıkla yürütülen terör operasyonlarına değinen Soylu, şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı, etrafımızda teröre kaynaklık eden bütün yerlerde, devletimizin gücü, milletimizin duası, desteğiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde teröre tarihi bir ders verilmektedir. Terörün arkasında büyük güçler olduğunu, onları desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını, hayallerini, heveslerini biliyoruz. Sizlerden o büyük güçlerin hayallerini ve heveslerini kursaklarında bırakacak inancı, kararlılığı bekliyoruz. Sadece bir terör örgütünü mağlup etmiyorsunuz, 40 yıldır bu ülkeye ve bu millete, milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, tevhidine, inancına, anlayışına, geleneğine, göreneğine, sevgisine kastedenlere cevap veriyoruz."

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Soylu, şöyle konuştu:

"Bu millete 40 yıldır azap çektiriyorlar. 40 yıldır bu milleti öldürmek, parçalamak, zayıflatmak ve istikrarsızlaştırmak için her şeyi yapıyorlar terör örgütü üzerinden. Para veriyorlar, mühimmat veriyorlar. Ayak basmadık yer, girmedik mağara bırakmamalıyız. Gayret ve mücadele bizden tevfik Allah'tandır. Hak yolunun yolcularıyız. Meseleyi bir terör örgütünü bitirme meselesi olarak görmemeliyiz. Onun ötesinde büyük işlerimiz var."

"Allah bizi, milletimize ve şehitlerimize mahcup etmesin"
Güvenlik güçlerine seslenen Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizi meşgul ettikleri prangalardan kurtulmalıyız. Meşgul ettikleri prangalardan biri tam 40 yıldır terördür. Besliyorlar, büyütüyorlar, moral ve motivasyon veriyorlar, milletimizin başına bela ediyorlar. Şu güzel nesil olan sizler, inşallah tarihe bir terör örgütünü karanlıklara gömen ve bir daha çıkamayacak derecede üstüne beton örten, nesil olarak geçeceksiniz. Bu konuda inancımız tam. Yüzdük yüzdük, sonuna geldik hep birlikte. Allah bizi, milletimize ve şehitlerimize mahcup etmesin. En önemlisi de bu topraklarda huzurlu yaşamak isteyen gelecek nesillerimize mahcup etmesin. Bazı nesiller vardır, çalışırlar kendinden ödün verirler kendisinden sonra gelen nesiller rahat etsinler diye. Bu neslin özelliği budur. Onun için ailelerinize ayrı ayrı hürmetlerimizi ve minnetlerimi iletiyorum. Bu milleti bu beladan hep birlikte, milletimizin iradesi, devletimizin gücüyle, Cumhurbaşkanımızın yönetimiyle birlikte kurtaracağız. Allah yardımcımız olsun."

Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığında güvenlik toplantısına katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıya, Vali Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tekin Aktemur, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ da katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English