Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Terör örgütüne darbe! 953 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, "Terör örgütüne yönelik icra edilen başarılı operasyonlarda 128'i eylülde olmak üzere yılbaşından bu yana 953 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

Terör örgütüne darbe! 953 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Terör örgütüne yönelik düzenlenen başarılı operasyonlar neticesinde 128’i Eylül ayı içerisinde olmak üzere 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren 953 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe operasyonları sonucunda; bugüne kadar 347 adet çeşitli cins/çapta silah ve bu silahlara ait 133.000 mühimmat ele geçirildi, 703 adet mayın/EYP tespit ve imha edildi, 823 adet mağara/sığınak kullanılamaz hale getirildi.

MSB Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Aktop, son dönemde güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütten kaçan teröristlerin sayısında artış olduğunun görüldüğünü aktardı.

Hudut güvenliği

Son bir ay içerisinde hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 103 bin paket sigara, 75 kilogram uyuşturucu, 131 bin adet hap, 652 adet cep telefonu ve 10 adet silah ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

01 Ocak 2020 tarihinden itibaren 30 binden fazla yasadışı hudut geçiş teşebbüsü olayına müdahale edildi. Hudutlarda alınan tedbirlerin artırılması sonucunda yasadışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan yaklaşık 60 bin şahıs yakalandı, 362 bin şahıs hududu geçmeden engellendi. Bu şahıslardan 151’inin terör örgütü üyesi olduğu tespit edildi.

Aktop, TSK tarafından Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat alanlarında Suriyelilerin huzur ve güvenliğinin sağlanması, hudutların emniyetinin sürdürülmesi maksadıyla faaliyetlerin büyük bir özveri ve kararlılıkla devam ettiğine dikkati çekti.

Özellikle İdlib sorununun barışçıl yollarla çözümüne yönelik olarak Soçi Mutabakatı ve İdlib'de sağlanan ateşkesin devamına yönelik Moskova Mutabakatı kapsamında Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında koordineli çalışmalar devam ettiğini anlatan Aktop, "İdlib'de karşılıklı mutabakatlardan doğan tüm sorumluluklarımızı garantör ülke olarak yerine getirmeye kararlılıkla devam etmekteyiz. İdlib'de meydana gelebilecek bir çatışma ortamının tetikleyeceği mülteci akışının, sadece bizim sınırlarımıza değil, Avrupa'ya da sirayet edebileceğine dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

FETÖ ile mücadele: 20 bin 312 personel ihraç edildi

FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalarla ilgili şu bilgiler verildi:

"15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar toplam 20 bin 312 personel ihraç edildi, 3798 personel hakkında ise, adli ve idari süreç devam etmektedir."

COVID-19'la mücadele

Salgınla mücadelenin TSK'nın harekat, tatbikat ve personel temini gibi tüm diğer faaliyetlerine ara vermeden ve COVID-19 tedbirlerine sıkı bir şekilde uyarak devam ettiğine işaret eden Şebnem Aktop, "MSB, COVID-19 ile Mücadele Merkezi (KOMMER) tarafından vakaların bulaş yolu, tespit şekli, statü dağılımı yanında garnizonlardaki sivil vaka sayısı gibi birçok etken anlık incelenerek, yayılım durumuna göre noktasal ve dinamik tedbirler ivedilikle ve kararlılıkla alınmaktadır. Alınan tedbirlerle TSK diğer dünya orduları ile kıyaslandığında vaka sayısı en az olan ordulardan biridir" şeklinde konuştu.

Etkin, caydırıcı ve saygın vasıfları ile harekata hazır olan TSK'nın ülkenin savunma ve güvenliği için inanç, sabır ve fedakarlıkla kendisine tevdi edilen her türlü görevi başarma azim ve kararlılığında olduğunu vurgulayan Aktop, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele kapsamında ele geçen, son bir ay içerisinde teröristler tarafından kullanılan 107 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir. PKK/KCK terör örgütü tarafından hazırlanmış 71 EYP tespit edilerek imha edilmiştir. Yurt içi ve dışı harekat bölgelerinde bölge halkının güvenliğinin sağlanması, ülkemize yönelebilecek risk ve tehditlerle mücadele edilmesi ve hayatın normale dönüştürülmesi çabaları kapsamında, 2020 Ocak-Ağustos döneminde icra edilen operasyonlarda Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 750, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde 109, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 252, teröristle mücadele harekatı bölgesinde 349 ve Libya'da 115 mayın, EYP etkisiz hale getirilmiştir."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English