Son Dakika Haberler

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları yüzünden ev ve iş yerlerini terk ederek Diyarbakır'ın başka bölgelerinde yakınlarının yanına sığınan aileler, olayların bir an önce bitmesini ve evlerine geri dönmeyi bekliyor Ailesiyle Çınar ilçesindeki yakınlarının yanına sığınan esnaf M.V: "Bizi evimizden yurdumuzdan ettiler, insan üzülmez mi? Orada kalan komşularımıza ulaşamıyoruz, durumlarından haberimiz yok. Artık yeter" "Bunları yapanlar Kürt olamaz. Sözde bizim için yapıyorlar fakat bizim içi

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - CİHAN ÇETİN - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından endişe duyarak evlerini terk eden aileler, güvenlik güçlerinin terörü tamamen bitirmesini ve bölgenin huzura kavuşmasını bekliyor.

Sur'daki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde PKK mensuplarının kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve yollara tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle can güvenliği endişesi yaşayan vatandaşların göçü sürüyor.

Terör saldırıları nedeniyle eşyalarını dahi alamadan evlerini terk etmek zorunda kalan ilçe sakinleri, geçici olarak taşındıkları bölgelerde yeni bir hayata alışmaya çalışıyor.

Sur'da esnaflık yapan ve 5 kişilik ailesiyle Çınar ilçesine taşınmak zorunda kalan M.V, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü mahalleden ayrıldığı için üzgün olduğunu söyledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından ilçedeki saldırıların arttığını belirten M.V, şimdilik işsiz olduğu için ekonomik bakımdan zor duruma düştüğünü ifade etti.

Evlerinden zor koşullar altında çıktıklarını anlatan M.V, şöyle devam etti:

"Perişan olduk, esnaf artık illallah etti. Ne iş yapabiliyoruz ne de masraflarımızı karşılayabiliyoruz. Çatışmanın ortasında bir tek çantamızı aldık, o şekilde evden ayrılabildik. Roket saldırıları altında büyük sıkıntılarla Sur'dan ayrılabildik. Evimizin önüne döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu cam, çerçeve, kapı, eşya kalmadı. İki gün evde su ve elektrik olmadan aile fertleriyle battaniyenin altında yattık. Karnımızı kuru ekmekle ancak doyurabiliyorduk. Üçüncü günün sonunda sokağa çıkma yasağı kalkınca çatışmaların devam ettiği esnada büyük sıkıntılar altında evi terk ederek kendimizi ana caddeye attık. Gideceğimiz bir yer olmadığı için Çınar'daki yakınlarımın yanına sığındık."

- "Temizlesinler, kökünü kazısınlar"

Evi ve iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini kaydeden M.V, Çınar'da hayırseverlerin yardımlarıyla gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

"Yapılanlar insanlık dışı, halka zulüm" diyen M.V, çocuklarının Sur'daki olaylar nedeniyle eğitimden uzak kalmasına üzüldüğüne dikkati çekti.

İlçedeki olayların son bulmasını beklediklerine işaret eden M.V, "Yakınlarımız bize yardımcı oldular, ellerinden geleni yaptılar fakat başımızın çaresine bakmak zorundayız. Buraya alışamadık, insanın yaşadığı, büyüdüğü, kendi evi, memleketi gibisi yok. Bizi evimizden yurdumuzdan ettiler, insan üzülmez mi? Orada kalan komşularımıza ulaşamıyoruz, durumlarından haberimiz yok. Artık yeter. Oraları temizlesinler, kökünü kazısınlar. Hendekleri kapatmak, barikatları yıkmakla yetinmesinler, oraları temizlesinler. 10 yıl beklemeye de hazırız fakat artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.

- "En büyük zararı bize veriyorlar"

M.V, Sur halkının teröre karşı artık avazı çıktığı kadar bağırdığını anlattı.

Yaşananların Kürtlük ile ilgisi olmadığını vurgulayan M.V, "Burada mağduriyet yaşayanlar biziz, Kürtleriz. Biz Kürt değil miyiz? Bilerek sokak ortasına mayın bırakılır mı, bomba bırakılır mı? Oralardan çoluk çocuk, mazlum insanlar geçiyor. Bunları yapanlar Kürt olamaz. Sözde bizim için yapıyorlar fakat bizim için yapmıyorlar, en büyük zararı bize veriyorlar" ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English