Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TDK Başkanı Gülsevin: "Gürcüce konuşan aileler, Türkiye'nin belli bir bölgesinden ibaret değil"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TİFLİS (AA) - Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Gürcü dilinin Türkiye'nin sadece bir bölgesinde değil, çeşitli yerlerinde konuşulduğunu belirterek, "Aslında Gürcüce konuşan aileler, Türkiye'nin belli bir bölgesinden ibaret değil. Bizim için Türkiye'deki bir Gürcü ile Gürcistan'daki bir Gürcü arasında fark yok." dedi.


Tiflis Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) başkent Tiflis'te düzenlenen ve Gürcistan'da Türkçe öğretenlere yönelik 4 günlük sürecek seminer programının açılışı yapıldı.


Tiflis YEE Merkezi'ndeki programa Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, TDK Başkanı Prof. Dr. Gülsevin, YEE Türkçe Öğretim ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, YEE Tiflis Koordinatörü Ali Oğuzhan Yüksel, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Gürcistan'ın Devlet Dil Dairesi Başkanı Giorgi Alibegaşvili ile Gürcü Türkologlar katıldı.


TDK Başkanı Gülsevin, burada yaptığı konuşmada, Gürcü dilinin Türkiye'de birçok aile için yabancı olmadığını, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde konuşulduğunu belirterek, "Aslında Gürcüce konuşan aileler, Türkiye'nin belli bir bölgesinden ibaret değil. Bizim için Türkiye'deki bir Gürcü ile Gürcistan'daki bir Gürcü arasında fark yok. Tersinden söylersek; Gürcistan'daki bir Gürcü ile Türkiye'deki Gürcü arasında bir fark yok." diye konuştu.


Gülsevin, Türkçe'nin çok kaliteli şekilde Gürcistan'da öğretildiğini vurgulayarak, YEE'ye de teşekkürlerini iletti.


Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Yazgan, uluslararası ilişkilerin dil olmadan kurulamadığına işaret ederek, kişilerin yabancı dil öğrenerek daha çok bilgiye sahip olabildiğini söyledi.


Türkiye ile Gürcistan arasında güçlü ilişkilerin bulunduğunu vurgulayan Yazgan, "İnsanlarımız arasında farklılıklarıyla birbirlerinden sevdiklerini alıp, sevmediklerini bırakarak karşılıklı saygıyla bir ilişki olmalı." dedi.


YEE Türkçe Öğretim ve Türkoloji Müdürü Kartallıoğlu, bundan sonra her yıl benzer etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, çağdaş yaklaşımlarla öğrencilere Türkçeyi daha kolay öğretebilecek yöntemler üzerinde derslerin verileceğini aktardı.


Gürcistan'ın Devlet Dil Dairesi Başkanı Alibegaşvili de "Bizim departmanın amacı, Türk Dil Kurumu Başkanlığıyla ortak çalışarak burada Türkçe'nin öğretilmesine destek sağlamak, Gürcü dilinin popülaritesini artırmak için çaba sarf etmektir." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English