Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Ek bütçe; toplanan gelirleri, kamu kaynaklarını yine milletle paylaşma adına yapılan bir düzenleme"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ek bütçenin toplanan gelirleri, kamu kaynaklarını, yine milletle paylaşma adına yapılan bir düzenleme olduğunu söyledi.


TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.


Gündem dışı söz alan MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman "Amasya Tamimi'nin yayınlanmasının yıl dönümü", Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman "Aile kurumunun karşılaştığı sorunlar" ve AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez "Atatürk'ün Amasya'ya gelişinin 103. yıl dönümü" ile ilgili gündem dışı konuşma yaptı.


Daha sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Marmaris'te çıkan orman yangınıyla ilgili gelişmelerin, bazı sosyal medya hesapları yerine Tarım ve Orman Bakanlığının hesaplarından verilen bilgilerden takip edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Bülbül, yürütülen başarılı çalışmalarından dolayı başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere güvenlik güçlerini kutladı.


İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "hükümetin öngörüsüzlüğü ve planlama eksikliği" sonucu, geçen yıl yaşanan orman yangınlarının bu yıl tekrarlanmaya devam ettiğini ifade etti. Dervişoğlu, "Gece görüşlü helikopterlerin hala envanterimizde bulunmaması kolay kabul edilecek bir durum değildir. Aynı felaketler yaşanmaya devam ederse bu sorumluluktan kurtulamayacaksınız." dedi.


Dervişoğlu, Yunanistan'ın adaları hukuksuz şekilde silahlandırması ve askeri üs kurmasının asla kabul edilemeyeceğini kaydetti.


HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulundu.


CHP Grubu adına söz alan Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Marmaris'te çıkan yangını anımsattı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin "gece görüşlü helikopterler 4 Temmuz'da geleceğini" söylediğini aktaran Gündoğdu, "Bu nasıl bir aymazlık? Adım atmak için neden yangının başlaması bekleniyor, bunu anlamayabilmiş değiliz." değerlendirmesinde bulundu.


AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, operasyonlarda şehit olan askerlere rahmet dileyerek "Terörün kökünü kurutana kadar mücadele etmek boynumuzun borcudur." ifadesini kullandı.


Ek bütçe kanun teklifini gelecek hafta Genel Kurulda ele almayı planladıklarını bildiren Elitaş, "Ek bütçe; toplanan gelirleri, kamu kaynaklarını yine milletle paylaşma adına yapılan bir düzenleme." diye konuştu.


Maaş alan kesimlerde yüzde 40 civarlarında bir artış sağlanacağını belirten Elitaş, ek bütçenin yüzde 22'sinin maaş ödemelerine gideceğini bildirdi.


CHP, MHP, İYİ Parti grupları adına yapılan açıklamalarda da teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan askerlere rahmet dilendi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English