Son Dakika Haberler

Uluslararası anlaşmaların onaylanmasına dair iki kanun teklifi kabul edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların uygun bulunmasına dair iki kanun teklifi kabul edildi.

Genel Kurulda, Kuzey Atlantik Antlaşmasına Kuzey Makedonya Cumhuriyetinin Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ile İslam Gıda Güvenliği Teşkilatı Tüzüğünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ele alındı.

Tekliflerin görüşmelerinde HDP Grubu adına söz alan Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, "Hangi konu hakkında konuşursak konuşalım, grubumuza yönelik 'terör' ithamlarıyla tartışmanın önü sürekli kapatılıyor." dedi.

Bunun "topu taca atmak" olduğunu savunan Özsoy, "Sayın Selahattin Demirtaş'a en azından binlerce kez 'terörist' denmiştir. Biz çok kıymetli bir eş başkanımız olarak görüyoruz. İstanbul seçimlerini herkes bir değerlendirsin. Toplumun hamasi, terör, anti terör söylemlerine karnı gerçekten tok." diye konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçen haftaki görüşmelerde, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın, partilerine yönelik olarak, "Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz" yönündeki ithamlarını anımsattı.

Bu ithama yanıt vermediğini hatırlatan Ağıralioğlu, "Cevap vermedim. Cevap vermeyişim aslında ilk konuşmadaki hassasiyetime havi bir şeydi. 'Konuşmayalım, muhatap olmayalım, mevzuyu abartmayalım, mevzuyu kanırtmayalım' hassasiyetime havi suskunluğum, 'ikrar ediyorum' şeklinde propaganda edildi." dedi.

Ağıralioğlu, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ı işaret ederek, "İstihzalarınıza mukabele etmeye tenezzül etmedim, ikrar ediyorum zannettiler. 5 milyon oyumuzun içinde 1 tane PKK'lı oyu yoktur." ifadelerini kullandı.
HDP Grubu'na seslenen Ağıralioğlu, şöyle devam etti:

"Devamlı size 'terörist' demeye heves ediyor, muhatap alıyor, bu muhataplık üzerinden sizi terörize ediyor değiliz. Mevzu çok basit olarak şudur, dünyanın her yerinde terör ve terör övücülüğü suçtur. Terörle aranıza mesafe koydunuz mu? Burası bir millet meclisidir. Burada her türlü fikir beyan edilir. Yalnızca terör ve terör övücülüğü yapılmaz. Selahattin Demirtaş grubunuzun başkanı olabilir, grubunuzun başkanı da olsa terörle arasına mesafe koymak zorundadır. Çocuklarımızın 36 yıldır kanında, canında parmak izi olan bir terör örgütünün başının, 'Heykelini dikeceğim.' diyen bir adamın göreceği muamele odur."

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Kurtulan, Ağıralioğlu'na, "Bir hafta sonra mı cevap vermek aklınıza geldi?" diye sordu.

Kurtulan, "Demokrasi adına bizim önemli olduğumuz gibi, kendilerinin de burada olmasını önemsiyorum. Parti Genel Başkanlarının bir kadın olmasını önemsiyorum dolayısıyla sataşmaya girmeyeceğim, bunu kendime de partime de layık görmüyorum." ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından her iki kanun teklifi de yasalaştı.

Öte yandan, kabul edilen danışma kurulu önerisiyle, daha önce alınan cuma günü çalışma kararı kaldırıldı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 15 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla özel gündemle toplanmak üzere birleşimi kapattı.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English