Son Dakika Haberler

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Emeği ve alın teriyle, bilgisi ve becerisiyle üreten ve üretimiyle hayata değer katan işçi, memur bütün çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü içtenlikle kutluyorum" dedi.

TBMM Başkanı Şentop’tan 1 Mayıs mesajı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Şentop, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeği ve alın teriyle, bilgisi ve becerisiyle üreten ve üretimiyle hayata değer katan işçi, memur bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik etti.

Emeğin, insanı yücelten saygın bir değer olduğunu belirten Şentop, "Toplumlar da bilinçli ve örgütlü emek gücüyle yükselir ve yücelirler. Emek, bilgi ve beceriyle, zeka ve tecrübeyle donanıp zenginleştikçe aileden topluma, toplumdan insanlığa doğru genişleyen daha büyük ve güçlü bir etki meydana getirir. Bu etki, yapıcı, yaşatıcı, diriltici bir enerji etkisidir. Emeğiyle var olan ve toplum halinde var oluşu mümkün kılan çalışanlarımızın hayatımıza eşsiz katkıları her türlü takdirin üzerindedir." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Şentop, şunları kaydetti: "Türkiye bugün dünyanın saygın devletlerinden biri olmuş ve ekonomisiyle, üretim gücüyle, toplumsal refahıyla her zamankinden daha güçlü bir seviyeye yükselmişse hiç şüphesiz bu kadını erkeğiyle, genci yaşlısıyla bütün bir yurt sathına yayılmış üretici insanlarımızın alın teri sayesindedir. Türkiye, çalışanların özgür demokratik bir ortamda örgütlenmesini daima desteklemiş ve işçilerin olduğu gibi memurların da örgütlülükten gelen gücünü toplumsal ve demokratik katılıma dönüştürmesini anayasa ve yasalarla düzenlemiş bir ülkedir. Sendikalar, birer mesleki dayanışma örgütü olduğu kadar siyasi partilerden sonra katılımcı demokrasinin en güçlü ve saygın araçlarıdır da.

Yine sendikalar, yasal hak ve güvencelerin pekiştirilmesinin, çalışma şartlarının iyileştirilmesinin, hak edene hak ettiği daha iyi ücretin verilmesinin de sigortası mesabesindeki vazgeçilmez toplum kurumlarımızdır. Dünyada yaşanan salgın sebebiyle 2021 yılının 1 Mayıs'ını da bir önceki yılda olduğu gibi ne yazık ki arzu edilen ve alışageldiğimiz coşkulu törenlerle kutlayamıyoruz. Bundan da önemlisi, salgının bütün toplumsal hayatımızı olduğu gibi çalışma hayatımızı da olumsuz biçimde etkilemiş olmasıdır. Şüphesiz devletimiz, bu olumsuz etkileri en aza indirmek ve çalışanlarımızın hak kayıplarını telafi etmek için gerekli tedbirleri almıştır ve bu yönde alınmış kararların uygulaması devam etmektedir."

"Sağlık çalışanları ayrıca anılmayı hak ediyor"

Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarının ayrıca anılmayı hak ettiklerini vurgulayan Şentop, "Bir yılı aşkın süredir haftada yedi gün, günde 24 saat kesintisiz, büyük maddi ve manevi fedakarlıklarla çalışan bütün sağlık emekçilerimizi bu 1 Mayıs'ta şükranla anıyoruz. Emeklerinin karşılığı gerçekten ödenemez. Bu sıkıntılı dönemi de yine dayanışma ruhu içinde omuz omuza verip çalışarak, üreterek, yaparak ve yaşatarak aşacağımıza olan inancım tamdır." dedi.

Şentop, bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, sağlık ve mutluluk diledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 6
  • 2
  • 0
  • 5
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English