Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM Başkanı Şentop, İspanyol mevkidaşı ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İspanya'nın başkenti Madrid'de İspanya Meclis Başkanı Meritxell Batet ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Şentop, İspanyol mevkidaşı ile görüştü
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği İspanya'da Meclis Başkanı Meritxell Batet ile görüştü.

Şentop, Madrid'deki Meclis binasında gerçekleşen görüşmede Meclis şeref defterini imzaladı.

Şeref defterini imzaladı

TBMM Başkanı Şentop deftere, "Türk ve İspanyol sıcakkanlılığı ve dostluğa değer veren özellikleri, evrensel ve demokratik değerlerimiz, stratejik ilişkilerimizin temelini oluşturmaktadır" ifadesini yazdı.

İki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin sıkılaştırılmasının Türkiye ve İspanya'yı birbirine daha çok yakınlaştıracağını vurgulayan Şentop, şunları kaydetti:

"Akdeniz havzasında barış ve refaha önemli katkı sağlayacağına ve ikili ilişkileri daha ileri düzeye taşıyacağına inandığım Türk ve İspanyol parlamenterlerinin yakın çalışmaları samimi arzumuzdur. Bu bağlamda Sayın İspanyol Meclis Başkanı Batet'e ev sahipliği ve yakınlığı için teşekkür ediyorum."

TBMM Başkanı Şentop ve beraberindeki heyet, Batet'in ardından Senato Başkanı Ander Gil Garcia, Temsilciler Meclisi/Senato AB Karma Komisyonu Başkanı Susana Sumelzo ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Pau Mari-Klose ve beraberindeki parlamento heyetiyle de görüşecek.

Şentop'un görüşmeleri COVID-19 önlemlerinden dolayı basına kapalı yapıldı.

27 yıl sonra bir ilk

Diğer yandan Şentop, sabahki programında IE Business Scholla'ya bağlı olan "Global International Relations Center"da (Küresel Uluslararası İlişkiler Merkezi) farklı düşünce kuruluşlarından uzmanlar ve profesörlerle bir araya gelerek, ulusal ve uluslararası gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İspanya'ya 27 yıl sonra TBMM Başkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştiren Şentop'a, TBMM Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, AK Parti İzmir Milletvekili ve Türkiye- İspanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Atilla Kaya, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar da eşlik ediyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 4
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English