Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"TBMM Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Komisyonu" kurulması önerildi

Çocuk Vakfı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, TBMM Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Komisyonu kurulması talebini içeren mektup gönderdi Mektuptan: "Aile, çocuk, gençlik ve kadınla ilgili kök sorunların çözümünde zihniyet değişimini harekete geçirecek, kültür ve medeniyet merkezli öneriler geliştirmek, bu alanlarda ülke ölçekli yapılması gerekli çalışmaları tespit etmek ve önermek amacıyla TBMM Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Komisyonu -alt komisyon değilkurulması önerimizin gündeme alınmasını talep ed

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Çocuk Vakfı tarafından TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, "TBMM Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Komisyonu" kurulması talebini içeren mektup gönderildi.

Vakıftan yapılan açıklamada, mektubun, TBMM'nin sadece doğmuş değil, doğacak çocuklara karşı da sorumlu olduğu düşüncesinden hareketle yazıldığı vurgulandı.

Mektupta, 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'de bugüne kadar çocuk, gençlik ve kadınla ilgili araştırma amaçlı komisyonlar dışında daimi komisyon kurulamadığı aktarıldı.

Türkiye'nin nüfusunun 3'te 1'ini çocukların oluşturduğu gerçeğinden hareketle aile, çocuk, gençlik ve kadın sorunlarının diğer sosyal sorunların önüne geçtiği dikkate alındığında, milletin iradesini temsil eden Meclis'te bu konularla ilgili yasa çalışması ve gündemlere odaklı bir ihtisas komisyonunun gerekli olduğunun öngörüldüğü belirtilen mektupta, şunlar kaydedildi:

"5 Yıllık Kalkınma Planları ile TBMM Genel Kurul çalışmalarında defalarca gündeme getirildiği ve 2011 yılında düzenlenen 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi'nde önerildiği halde 'Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Komisyonu' kurulması şimdiye kadar gerçekleşmemiştir. Bir ülkenin birincil önceliğinin aile, çocuk, gençlik ve kadın meselesi olduğu ortak kabulünden hareketle, aile, çocuk, gençlik ve kadın meselesi politik görüşlere indirgenmemesi gereken en temel toplumsal ortak kabul alanıdır. Bu nedenle, bir ülkede aileye, çocuğa, gence ve kadına verilen değerin ve saygının gereği olarak, aile, çocuk, gençlik ve kadınla ilgili bütün karar mercilerinin en yüksek temsille yükümlü olması gerekmektedir.

Aile, çocuk, gençlik ve kadınla ilgili kök sorunların çözümünde zihniyet değişimini harekete geçirecek, kültür ve medeniyet merkezli öneriler geliştirmek üzere, aile, çocuk, gençlik ve kadınla ilgili bütün alanlarda ülke ölçekli yapılması gerekli çalışmaları tespit etmek ve önermek amacıyla TBMM Aile, Çocuk, Gençlik ve Kadın Komisyonu -alt komisyon değil- kurulması önerimizin gündeme alınmasını talep ediyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English