Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tarım ve gıdada kalıcı iş modeline "e-platform"lu destek

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) koordinatörlüğünde yürütülen, Avrupa Konseyi tarafından desteklenen ve 4 Avrupa Birliği (AB) ülkesinden 6 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı "Endüstrinin Kalıcı İş Modellerine Doğru Geçişi İçin Eğitime Destek Veren Tarım-Gıda Ortaklığı (APPETITE) Projesi" sona erdi. Proje kapsamında oluşturulan eğitim içerikleri, hazırlanan e-platform üzerinden kullanıcılara sunuldu.


SETBİR'den yapılan açıklamaya göre, tamamlanan APPETITE Projesi ile tarım ve gıda alanında faaliyet gösterip kalıcı iş modellerine geçmek isteyen endüstriyel işletmelerle bu alanda faaliyette bulunmayı hedefleyen genç girişimciler için yeni eğitim süreci modeli oluşturuldu.


Birliğin yönettiği projenin çalışmalarına, İspanya'dan FEDACOVA (Valensiya Bölgesi Gıda İşleri Federasyonu) ve COORDINA (Şirket ve İnsan Kaynakları Faaliyetleri Koordinasyonu), İtalya'dan Gıda Endüstrisi Federasyonu ve TATICS Group Danışmanlık İletişim ve Eğitim Hizmetleri Merkezi, Fransa'dan CRITT (İnovasyon ve Teknoloji Transfer Merkezi) ile Danimarka'dan Aalborg Üniversitesi katıldı.


Proje kapsamında yürütülen çalışmalarda tarım ve gıda sektörlerinde "kalıcı iş modelleri" kurmak için ihtiyaç duyulan eğitim ve öğretim yöntemlerine odaklanıldı.


- e-Platform devrede


Sürdürülebilir iş modeline geçmek için uyum ve inovasyon gerekliliği konusunda tarım-gıda sektöründeki deneyimli iş insanlarının farkındalıklarını artırmanın hedeflendiği projeyle genç işsizler için tarım-gıda sektörlerinde inovasyon ve sürdürülebilir program uygulamalarını sağlayacak yeni yetkinlikler geliştirilmesi amaçlandı.


Proje kapsamında, deneyimli iş insanları ve yeni mezunlara yönelik eğitim araçları hazırlanırken, bunlardan oluşan kursların yer aldığı bir e-platform oluşturuldu.


Kullanıcılar, platforma ve hazırlanan eğitim içeriklerine "www.appetiteproject.eu" adresinden ulaşabiliyor.


Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu bir eğitim içeriği oluşturulan projeyle Türkiye'de ve AB'de tarım ve gıda endüstrisinde yeni, kalıcı iş modelleri yaratılması bekleniyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English