Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tarihi "görerek" ve "hissederek" öğreniyorlar

Çubuk Şehir Müzesi'nde oluşturulan "1402 Ankara Savaşı Panoraması"nı ziyaret eden öğrenciler, maket ve efektler yardımıyla tarih derslerini daha verimli işliyor Panaromayı hazırlayan Halil Basri Uluğ: "Bundan sonraki hedefim, Türklerin ilk defa Anadolu?ya ayak bastığı Malazgirt Savaşı'nı ve 1453 İstanbul?un Fethi'ni canlandırmak. Amacımız gelecek nesillere tarih bilincini görerek ve yaşayarak anlatmak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki müzeye ekim ayında kazandırılan "1402 Ankara Savaşı Panoraması" öğrenciler için tarih derslerinin görsel katkılarla işlendiği mekan haline geldi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki tarihi Bekir Ağalar Konağı'ndaki Çubuk Şehir Müzesi'nde oluşturulan "1402 Ankara Savaşı Panoraması" öğrencilere, tarih derslerini görsel zenginlikle işleme imkanı sunuyor. Çubuk Belediyesi sponsorluğunda başlatılan uygulamayla tarih derslerinde müze ziyaret edilerek dersler görsel olarak işleniyor.

Öğretmenlerin yanı sıra panoramayı hazırlayan Halil Basri Uluğ tarafından da konuların anlatıldığı ziyarette, öğrenciler dersleri ilgiyle takip ediyor.

Uluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, panoramayı yapmak için uzun süre araştırma yaptığı belirterek, uygulamayı hayata geçirerek 10 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Ankara Savaşı'nın yapıldığı alanları gezerek, detaylıca incelediğini anlatan Uluğ, "Daha sonra 10 binin üzerinde materyal kullanılarak 1/25 binlik ölçek üzerine savaşı canlandırdım. Savaşın birebir aynısı olmasına çok özen gösterdim. Çünkü tarihin içerisinde vereceğimiz mesaj aslına uygun olması gerekiyordu. Öğrencilerimizin tarih derslerini buraya gelerek savaşın nasıl olduğunu görmeleri hedefimizdi. Bu hedefi de bu şekilde gerçekleştirmenin gururu ve sevincini yaşıyoruz. Bundan sonraki hedefim, Türklerin ilk defa Anadolu'ya ayak bastığı Malazgirt Savaşı'nı ve 1453 İstanbul'un Fethi'ni canlandırmak. Amacımız gelecek nesillere tarih bilincini görerek ve yaşayarak anlatmak" diye konuştu.

Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Atlı da ders programlarında uygun olan konuları müzede işlemeyi tercih ettiklerini ifade etti.

Öğrencilerin de görsel olarak anlatılan dersleri daha iyi dinlediğini vurgulayan Atlı, "1402 Ankara Savaşı'nın bu ilçede yaşanmış olması nedeniyle böyle bir çalışma yaptık. Panorama sayesinde çocuklarımız tarihi görerek ve hissederek daha kalıcı bir şekilde öğreniyorlar. Biz de bu düşünceyle her fırsatta öğrencilerimizin müzeyi ziyaret etmelerini sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Ferhan Arıkanoğlu ise öğrencilerin müzede konuları daha ayrıntılı bir şekilde öğrenebildiğinin altını çizerek, "Biz okulda sadece tahta kullanarak, şekil çizerek veya okuyarak anlatmaya çalışıyoruz. Ancak çocuklar, burada bütün ayrıntıları gördüğünden konuyu adeta aklına yazıyor ve çok daha rahat bir şekilde anlıyor" dedi. 

Öğrencilerden Emine Nur Geniş de müzede işlenen derste adeta zamana yolculuk yaptıklarını ve bilmediklerini daha hızlı öğrendiklerini belirtti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English