Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tarihe yolculuğun dördüncü etabı tamamlandı

Selçuklu Belediyesi tarafından Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığı Bilecik ve Söğüt'e “Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” ismiyle düzenlenen kültür ve tarih turlarında dördüncü etap başarıyla tamamlandı.

Tarihe yolculuğun dördüncü etabı tamamlandı
Tarihe yolculuğun en büyük kültür organizasyonlarından birine imza atan Selçuklu Belediyesi,  Bilecik-Söğüt kültür gezileri ile Beylikten Osmanlı Devletine uzanan büyük bir tarihin merkezine ziyaret düzenledi. "Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde" ismiyle düzenlenen ve yoğun ilgi gören projede dördüncü etap da tamamlandı. Selçuklu ve Osmanlı'ya başkentlik yapmış iki tarihi şehri buluşturan tarihi ve kültürel gezi organizasyonu kapsamında bugüne kadar 5000 Selçuklu Torunu ecdadı ziyaret etti.


Gezi kapsamında her gün 40 kişiden oluşan grupların yüksek hızlı trenle Bilecik’e yolculukları sağlandı.Profesyonel rehber eşliğinde ziyaretlere katılan Selçuklu Torunları, Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanını ziyaret etme imkânı buldu.  Bilecik’te Şeyh Edebali'nin kabrini de ziyaret eden vatandaşlar Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye "Ey oğul" ile başlayan tarihin en manidar tavsiyelerine yerinde şahitlik ettiler. Bilecik Türbesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit ile Pelitözü Göleti ve daha birçok tarihi ve doğal güzellikler ziyaretler kapsamında yer aldı.



Memnuniyet Ön Planda Tutuldu
Bilecik ve Söğüt gezisine katılan vatandaşların memnuniyetini ön planda tutan Selçuklu Belediyesi gezi boyunca en iyi hizmeti sunarken % 100'e yakın memnuniyet sağladı. Tüm detayları en ince ayrıntısına kadar düşünülen etkinlik kapsamında yüksek hızlı trenle ulaşım, yemek organizasyonu,  anketlerle geri dönüşüm, acil durum aracının kafileye eşlik etmesi ve geziye ait hatıra fotoğrafının çerçeveli bir şekilde vatandaşlara hediye edilmesi gibi birçok detayın düşünülmesi de geziyi başarılı kılan faktörler arasında yer aldı.



“Selçuklu Medeniyetine Olan Vefa Borcumuzu Biliyoruz”
Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde projesinde dördüncü etabı tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,"Proje kapsamında 5000 hemşehrimiz Bilecik ve Söğüt gezisine katıldı. Yoğun ilgi üzerine dördüncü etabını gerçekleştirdiğimiz projemizde başarılı bir şekilde sona erdi. Selçuklu Belediyesi olarak ismimizi aldığımız Kadim Selçuklu Medeniyetine olan vefa borcumuzu her fırsatta hatırlıyor, ecdadı tanımak ve tanıtmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda gezimize yoğun ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Projelerimize gösterilen yoğun ilgi bizleri yenilerini düzenleme konusunda teşvik ediyor. Selçuklu Belediyesi olarak kültürel ve tarihi organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz" dedi. 



“Ecdadın İzlerini Yerinde Görmekten Dolayı Çok Mutluyuz”
Konya’dan günübirlik Bilecik ve Söğüt’e giden ziyaretçiler de kültür turlarından duydukları memnuniyeti dile getirerek Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ettiler. Ziyaretçiler “Ecdadımızın yaşadığı ve Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığı tarihi yerleri gezip görmek ve ecdada dua etmek bizi çok mutlu etti. Bizlere bu toprakları vatan olarak bırakan ecdadı rahmetle anıyoruz. Burada hem ecdadın izlerini görüyoruz hem de onların manevi şahsiyetlerine dua ediyoruz.” şeklinde konuştular.







 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English