Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Taksicinin 250 liralık taksimetre oyununu polis bozdu

Fatih Eminönü’nde taksicilere yönelik denetim yapıldı. Aksaray'dan aldığı turistleri Eminönü'ne getiren taksicinin taksimetresinin 250 lira yazdığı görülürken, şoföre 2 bin 19 lira para cezası kesildi. Yapılan incelemede araçta taksimetreye müdahalede kullanıldığı düşünülen bir tuş bulundu. Taksi detaylı inceleme için emniyet otoparkına çekildi.

Taksicinin 250 liralık taksimetre oyununu polis bozdu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sivil Trafik Şube Amirliği ekipleri tarafından Fatih Eminönü’nde taksicilere yönelik denetim yapıldı. Denetimde, durdurulan taksilerin yolcu kapasitesi, emniyet kemeri, taksimetre ve belgeleri kontrol edildi. Denetimde emniyet kemeri takılı olmayan 2 taksi şoförüne 196’şar TL para cezası uygulandı. Aynı zamanda hem emniyet kemeri takılı olmayan hem de taksimetresi açık olmayan bir taksi şoförüne ise toplam bin 16 lira para cezası kesildi.

Taksimetre oyununu polis bozdu
Denetim noktasında durdurulan bir taksi şoförü Aksaray’dan aldığı yabancı uyruklu turistleri Eminönü’ne getirene kadar 250 lira yazdığı polislerin dikkatinden kaçmadı. Durdurulan taksi şoförü Göksel Zevkler’e taksimetreden bin 823 lira, 196 lira da emniyet kemerinden ceza uygulanırken, belediye puanı da düşürüldü. Trafikten men edilen taksi, araçtaki bir düğmenin taksimetreye etkisi olup olmadığının belirlenmesi için emniyet otoparkına çekildi. Göksel Zevkler yabancı turistlerin şehir turu yapmak istediğini iddia ederken, turistler ise polis ekiplerine Aksaray’dan Taksim’e gitmek istediklerini söyledi.

Emniyet kemeri takılı olmayan bir taksi şoförü ise “Yolcu indirdim o arada dalgınlığıma geldi. Muhakkak mecburen emniyet kemeri takılacak. Bir şey yok. Uymazsa yiyeceksin cezayı” dedi.
Denetimde emniyet kemeri takılı olmayan ve taksimetresi açık olmayan Osman Şahin ise, “Emniyet kemeri ben takamıyorum, çocukluğumdan beri üzerimde bir stres var. Ondan dolayı ben takmıyorum, takamıyorum yani. Durak yolcusu 20 lira zaten” dedi.

"Türk yolcu yabancı değil"
Taksimetre açmamasını savunan Şahin, “Türk yolcu yabancı değil. Yakın mesafe diye açmadım. 20 liraya geliyoruz. Abartılacak bir şey yok. Yolcumuz Türk onlarla da konuşabilirsiniz. Herhangi bir fiyat vermiş değilim. Durak yolcusu olduğu için böyle şeylere gerek duymuyoruz. Otellerle çalışıldığı için böyle durumlarda taksimetre açmaya gerek yok. Çünkü gelinen mesafe belli 20 lira. Yolculara da sorabilirsiniz. İsteyip istememek önemli değil, önemli olan otel yolcusu olması biz duraktan gidip hizmet vermişiz. Açmamız gerekiyor da ben açmıyorum 20 lira sonuçta yapacak bir şey yok ceza kesiyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 1
  • 3
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KI
    Kul insan
    2 yıl önce

    Esas problem fahiş taksi plakaları fiyatlarında. Şoförler yüksek miktarlar ile eziliyor diye düşünüyorum. Kanuna kurallara uyulur. Uymayana gereken yapılıyor zaten. Meselenin temelinde yatan itici problem bu!!! Taksinin t harfinden anlamayanlar hasılatın peşinde olacağı aşikar. Bu olayda maalesef müşterilere dolaylı yönden olumsuz yansıyor

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English