Son Dakika Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Eklenme Tarihi: 20.04.2019 - 18:30

Türk Telekom: 92 Afyon Belediyespor: 77



Salon: Ankara

Hakemler: Emin Moğulkoç, Semih Vural, Ahmet Tatlıcı

Türk Telekom: Landesberg 29, Stimac 11, Yunus Emre Sonsırma 3, Campbell 8, Gabriel 6, Ender Arslan 20, Metin Türen 11, Kaya Peker 3, Redding 1, Nusret Yıldırım, Polat Kaya

Afyon Belediyespor: Talat Altunbey 16, Altan Erol 15, Zelionis 13, Oğulcan Baykan, Serkan Menteşe 13, Cevher Özer 15, Safdar Çağan Aydın, Semih Bayezıt Öz 5

1. Periyot: 17-17

Devre: 37-45

3. Periyot: 62-55



ANKARA (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 27. haftasında Türk Telekom, sahasında Afyon Belediyespor'u 92-77 mağlup etti.

Karşılaşmaya konuk ekip rakibine oranla daha iyi bir başlangıç yaparak, 5-0 öne geçti. Toparlanan Türk Telekom savunmada ve hücumda iyi bir performans göstererek skoru 6-5 lehine çevirdi. Maçın ilk 5 dakikalık bölümünü Afyon Belediyespor 8-6 önde geçti. İlk çeyreğin son 2 dakikasına 17-8 üstün giren konuk ekip, bu üstünlüğü koruyamadı ve periyot 17-17 eşitlikle sona erdi.

İkinci periyoda iyi başlayan Türk Telekom bulduğu basketle maçta ilk kez, 19-17'lik skorla öne geçti. Rakibine pota altında sayı şansı tanımayan Türk Telekom hücumda da iyi bir grafikle skoru 25-21'e taşıdı. Maçtan kopmamaya çalışan konuk takım, çeyreğin ilk 5 dakikasını 27-26 üstün geçmeyi başardı. Oyunda üstünlüğü eline alan Afyon Belediyespor farkı açarak 38-29'luk skoru yakaladı. Çeyreğin son 1 dakikasına 40-34 önde giren konuk takım devreyi 45-37 üstün bitirdi.

3. periyot Türk Telekom'un sayısıyla başladı. Savunmasını sertleştiren başkent ekibi, Landersberg ile bulduğu sayılarla maçın 25. dakikasında 52-49 üstünlüğü yakaladı. Hücumda ve savunmada üstünlüğü sürdüren Türk Telekom 27. dakikada 5 sayılık farkı (56-51) yakaladı. Son 40 saniyeye 62-53 önde giren Türk Telekom, çeyreği hücumda sıkıntı yaşayan rakibi Afyon Belediyespor karşısında 62-55'lik skorla üstün tamamladı.

Türk Telekom, final periyoduna Metin Türen ve Ender Arslan'ın basketleriyle başladı. Ev sahibi bu sayıların ardından maçtaki en büyük farkı yakaladı: 67-55. Ender Arslan'ın 3 sayılık basketiyle 17 sayılık farka (76-59) ulaşan Türk Telekom, son çeyreğin ilk beş dakikasını bu skorla geçti. Kaya Peker-Ender Arslan ikilisiyle hücumda etkinliğini artıran Türk Telekom maçın 38. dakikasında skoru 86-68'e getirdi. Karşılaşmanın son 1 dakikasına 89-75 önde giren ev sahibi ekip müsabakadan 92-77'lik skorla galip ayrıldı.








Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”